RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hever Photocure før tall

Sist oppdatert:
Meglerhuset Terra Securities oppgraderer Photocure-aksjen før kvartalstallene kommer. -Kursfallet er en kjøpsmulighet, mener meglerhuset. Sjekk analysen her:
Torsdag kommer tallene fra Photocure og meglerhuset Terra Securities melder i en oppdatering at de forventer driftsinntekter på 14 millioner kroner for kvartalet, justert for bokføringen av royaltybetalinger fra Galderma. I tillegg kommer upfront-betaling fra GE Healthcare på 55 millioner kroner.

Meglerhuset forventer dermed å presentere et resultat før skatt på 45 millioner kroner.

- PhotoCure har kun to ganger tidligere levert positive kvartalsresultater, også da grunnet engangs royaltyutbetalinger.

- Det viktigste for PhotoCure fremover blir GE Healthcares planer for utrulling av Hexvix i
Europa, samt godkjenning i USA. Hexvix ble offisielt lansert på en urologikonferanse i
Paris tidligere denne måneden, og vi forventer ytterligere kommentarer rundt den videre prosessen på morgendagens presentasjon, skriver Terra i sin oppdatering.

De skriver videre at selskapet nå prises til en P/E (Pris/Inntjening) på 18,6 for 2008 og 14,2 for 2009.

- Til tross for at aksjen fortsatt fremstår som noe høyt priset på kort sikt mener vi den siste tids kursfall representerer en kjøpsmulighet. Det langsiktige potensialet i selskapets produkter og pipeline vurderes som svært stort, og vi ser ikke bort fra at aksjen kan ha et doblingspotensial på 3-5 års sikt, skriver meglerhuset som nå hever sin anbefaling til kjøp fra hold.

Aksjen har falt 3 prosent de siste tre månedene, men har steget 1,68 prosent den siste uken. I løpet av onsdag har aksjen steget 2,11 prosent med Terra som største kjøper.

Kursmålet til Terra beholdes på 55 kroner aksjen. Sist omsatte kurs er 48,5 kroner.

Oppsummering:

Meglerhus: Terra Securities ASA
Anbefaling: Kjøp (Fra Hold)
Kursmål: 55 kroner
Dato: 19. april 2005

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere