RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hever riggestimater etter Rita

Sist oppdatert:
Investeringsbanken Citigroup Smith Barney hever nå resultatestimatene for de fleste amerikanske riggselskapene på grunn av effektene etter orkanene Rita og Katrinas herjinger med riggflåten
Det er imidlertid et riggselskap som blir kuttet, og det er GlobalSantaFe. Bakgrunnen er at riggselskapet ifølge Citigroup ble hardest rammet av orkanen Rita. GlobalSantaFe fant til slutt to av sine store jackup-rigger sterkt skadet etter at de forsvant i forbindelse med Rita.

Investeringsbanken mener at oppgangen i riggratene som er ventet etter Rita ikke vil være nok til å dekke opp bortfallet av inntekter fra de to tapte riggene.

Forøvrige hever Citiroup Smith Barney sine estimater for de andre store amerikanske riggselskapene på grunn av Ritas effekt på riggmarkedet, melder Reuters.

De viser ifølge Reuters til en analyse utarbeidet av rigganalytikerne ODS-Petrodata. Den viser at 13 offshore rigger ble sterkt skadet eller ødelagt av orkanene Rita og Katrina, noe som vil legge ytterligere press på et allerede stramt marked. Det er ventet å føre til ytterligere oppgang i dagratene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere