*Nettavisen* Nyheter.

Hevn deg på datamaskinen

I skytespillet «Coded Arms» opplever du fremtidens versjon av kuk i computeren.

06.02.06 19:35

«Coded Arms» er det første førstepersonsskytespillet på PSP. Konami kaster deg inn i en virtuell kampsimulator som har slått seg vrang. Gjennom seks verdenener skal du skyte en haug med fiender for og rydde opp i systemet.

Brettene de seks verdenene består av genereres der og da. Du støter aldri på samme nivå to ganger, selv om det virker slik. Korridorene er forskjellige men omgivelsene kliss like. Det er mørkt og high-tech fra start til slutt. Heldigvis er brettene alltid godt satt sammen og underholdende og utforske. Men vi har sett det meste fra før, Konami har ikke prøvd seg på noen spennende løsninger.

Kontrollen er tilfredstillende, men langt fra perfekt. I «Coded Arms».bruker du den analoge styreskiven til å flytte deg og knappene til og se rundt med. Skulderknappene tar seg av hopping og skyting mens styrekrysset ordner resten.

Det høres fryktelig komplisert ut, men det skal ikke mye trening til før den sitter. Dessverre mestrer du den aldri fullt ut. Kontrollene er ikke presise nok og det å treffe fiendene er, selv etter mye trening, ofte vanskeligere enn det bør være. Spesielt de som befinner seg over eller under deg byr på problemer. Siktehjelpen bør stå på fra første spillminutt.

De 30 våpnene kommer i form av oppgraderingsmoduler og du kan bare ha med deg et begrenset antall ulike moduler ut på oppdrag. Du må bestemme deg for hvilke du liker best og holde deg til dem. Utvalget innkluderer både maskingevær, rakettkaster og ulikt fremtidsarsenal. Du er med andre ord i stand til å dele ut store mengder skade.

Vanskelighetsgraden er helt passe. Antallet fiender er aldri overveldende, men du føler deg likevel aldri trygg. Den kunstige intellegensen byr opp til kamp så fort annledningen byr seg, og yter du ikke ditt beste er det du som havner seks fot under. Dessverre er spillet for kort. Det tar ikke mange timene før sluttsekvensen ruller over skjermen.

«Coded Arms» har også en flerspillerbit. Opptil fire personer kan konkurrere om og ta hverandre av dage. Dere kjemper blant annet om hvem som kan drepe flest, hvem som står igjen til slutt og en variant av kongen på haugen. Som med samtlige PSP-spill er det å spille flerspiller lett som en plett og fritt for tekniske problemer.

Visuelt er «Coded Arms» imponerende. Grafikken er lekker og flyter som en drøm. Spillet er noe av det peneste vi har sett på en håndholdt konsoll. Lydene er også gode, med gode øretelefoner bråker de ulike våpnene mer enn nok.

«Coded Arms» er underholdende og utrolig pent men har en god del feil. De verste er at banene ser like ut og at kontrollsystemet ikke fungerer optimalt.

Skytespillentusiaster har fått sitt PSP-spill, resten kan styre unna.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag