RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hevnet seg på automat

(Illustrasjonsfoto)
I vilt raseri over å ha tapt flere tusen kroner, gikk mannen løs på spilleautomaten med et brekkjern.

Mandag fikk 31-åringen sin tolvte dom. De fleste av mannens tidligere lovbrudd har involvert nettopp spilleautomater og brekkjern.

Ble forbannet etter tap
Denne gangen hadde mannen spilt bort flere tusen kroner på en spilleautomat i Kleppestø Senter på Askøy. Ifølge hans egen forklaring overfor Midhordland tingrett, ble han sint og bestemte seg for å bryte opp automaten og ta tilbake pengene han hadde tapt. Rasende gikk han for å kjøpe et brekkjern. Da han kom tilbake, satte han i gang med å bryte opp automaten.

Men ettersom automatinnbruddet skjedde midt på dagen, i en av senterets travleste tider, tok det ikke lang tid før 31-åringens brekkforsøk ble oppdaget og vektere tok ham på fersk gjerning.

Felt av DNA
Fire måneder tidligere hadde 31-åringen igjen vært i klammeri med en automat, riktignok uten å ha tapt penger på den først. Midt på natten, med stigende promille, bestemte han seg for å angripe en spilleautomat i Rema 1000 i Drotningsvik. Han knuste seg inn døren og gikk løs på automaten med brekkjern. Med seg fikk han et ukjent beløp småmynt og sedler. Mannen ble felt av DNA fra blodspor som ble funnet på en glassbit, men likevel nektet mannen for innbruddet.

Under rettssaken mandag innrømmet mannen at han har et problem i forhold til spilleavhengighet. Rullebladet hans viser også at han har et noe anstrengt forhold til spilleautomater. Flere ganger har han blitt dømt for å bryte opp automater med brekkjern, og selv om retten mente innbruddsforsøket på Kleppestø Senter bar preg av å være en desperat handling, viste retten til at 31-åringens tidligere dommer tydet på at han ikke hadde lært.

Mannen ble dømt til ubetinget fengsel i 55 dager. I tillegg ble brekkjernet inndradd til fordel for statskassen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere