*Nettavisen* Nyheter.

Hevnet seg på sjefen via sex-nettsted

Foto: Thinkstock.com

Da 37-åringen ble suspendert, bestemte han seg for å hevne seg på sjefen.

Den 37 år gamle mannen fra Lørenskog opprettet en profil med den kvinnelige ekssjefens navn på nettstedet g-punktet.no – en dating- og chatteside på internett, skriver rb.no.

37-åringen tok raskt i bruk den nyopprettede profilen. Han chattet med ukjente menn og fikk dem til å sende erotiske noveller, brev og bilder av seksuell karakter til kvinnens mobil og postadresse.

Erigerte peniser
Hun fikk både kjønnshår og bilder av erigerte peniser i posten.

Den suspenderte medarbeideren sørget også for at hans tidligere sjef ble oppsøkt av menn som ville treffe henne, og som trodde det var avtalt slike møter.

37-åringen avga en uforbeholden tilståelse da han nylig møtte i Nedre Romerike tingrett. Der ble han dømt til 120 dagers betinget fengsel, samt 10.000 kroner i bot.

Ifølge den domfelte mannen følte han seg dårlig behandlet av sin tidligere arbeidsleder. Han mente hun behandlet ham hensynsløst og urettferdig. Etter han ble suspendert, ble han enda mer frustrert.

Takk for sist
«Han bestemte seg så for å gi den tidligere sjefen «et stikk», eller en takk for sist, og det er bakgrunnen for hans handlemåte.» står det i den ferske dommen.

Formålet med den falske chatteprofilen, var ifølge dommen å ramme siktedes gode navn og rykte.

«Dette ble også oppnådd, idet andre personer oppdaget hva slags tjenester fornærmede tilsynelatende ønsket, idet opplysningene lå på den nevnte chattesiden, der hennes navn og adresse er oppgitt.» skriver retten.

Belastende
Kvinnen opplevde den uønskede oppmerksomheten som både krenkende og belastende.

Den 37 år gamle Lørenskog-mannen er dømt for både uberettiget bruk av en annens identitet etter straffeloven paragraf 190 a, samt «for i ord eller handling å ha utvist seksuelt krenkende eller annen uanstendig atferd overfor noen som ikke hadde samtykket til det» etter straffelovens paragraf 201.

Den domfelte 37-åringen ble også domfelt i februar 2011, for underslag av medikamenter.

I straffeutmålingen har retten regnet den tidligere dommen som en skjerpende omstendighet. I formildende retning la retten vekt på at 37-åringen var i en vanskelig livssituasjon da det straffbare forholdet ble begått.

Les flere saker fra Romerikes Blad!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.