RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hexagon et lite skritt tilbake

Sist oppdatert:
Hexagon klarte ikke helt å holde på drivet i inntjeningen i tredje kvartal, og måtte se resultatet svekke seg litt fra foregående periode
Hexagon fikk et driftsresultat på 1,8 millioner kroner i tredje kvartal etter en omsetning på 63 millioner kroner. I samme periode i fjor omsatte selskapet for 67,6 millioner med et driftsresultat på 3 millioner kroner.

Resultat før skatt endte på kun 0,5 millioner kroner , mot et underskudd i fjor på 4,1 millioner.

I andre kvartal omsatte Hexagon for 79,2 millioner kroner og satte igjen med 5,9 millioner på driften. Resultat før skatt endte på 4,5 millioner kroner.

Selskapet forventer et tilfredstillende resultat i fjerde kvartal.

Devold trakk ned

Av virksomhetsområdene i Hexagon var det Devold AMT som sto for svikten i tredje kvartal. Svikten skyldes både noe svak etterspørsel i vindmøllemarkedet og bortfallet av store volumer i kvartalet til en viktig kunde.

Selskapet setter nå inn tiltak for å bedre konkurransekraften og senke nullpunktsomsetningen. Det ventes bedring allerede fra fjerde kvartal.

Komposittantenneproduksjonen i Comrod fortsatt på nivå med foregående kvartal, og selskapet ser et godt marked i årene fremover. Driftsmarginen var på 25 prosent, og det forventes også et godt resultat i fjerde kvartal.

Produksjonen av komposittbeholdere for gass i Ragasco var noen svakere enn ventet i tredje kvartal og skyldes en mer omfattende ombygging enn planlagt av produksjonslinjen. Hexagon forventer nå forbedring og nye markeder for beholderne.

Det fjerde området, Raufoss Alternative Fuels meldes også å være på vei i riktig retning.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere