RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hexagon gjør oppkjøp

Sist oppdatert:
Hexagon har inngått en avtale med General Dynamics Armament and Technical Products, Inc. (GDATP) om kjøp av deres virksomhet innen høytrykksbeholdere i kompositt for det sivile marked
Dette skriver Hexagon i en melding.

Netto kjøpesum er satt til 9,4 millioner dollar. For 2005 budsjetterer selskapet med en omsetning på ca 11 millioner dollar og et driftsresultat på ca 1,5 millioner dolllar.

Selskapet har ca 40 ansatte og ligger i Lincoln, Nebraska.

- Hexagon Composites er gjennom RAFS en av de ledende aktører i det europeiske markedet for høytrykkstanker i kompositt, og gjennom oppkjøpet av Lincoln Composites sikrer man seg en ledende posisjon i det amerikanske markedet samt etablerte kundeforhold i det asiatiske markedet, heter det i meldingen.

Lincolns hovedfokus er høytrykkstanker i kompositt for gassdrevne busser. Virksomheten er markedsleder i USA på dette området.

Oppkjøpet vil bli finansiert med inngåtte låneavtaler med konsernets eksiterende bankforbindelse, og med 33,7 millioner kroner i ny egenkapital som ble hentet inn i desember 2004.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere