RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hexagon ser kraftig bedring

Sist oppdatert:
Industri- og teknologikonsernet Hexagon har hatt en mindre bedring i fjerde kvartal, men spår vesentlig bedring av resultatene i år
Hexagon fikk et driftsresultat før goodwill på 9,1 millioner kroner i i fjerde kvartal, mot 8,2 millioner kroner i perioden året før.

Omsetningen steg fra 77,2 millioner kroner i fjerde kvartal 2004 til 83,6 millioner kroner i forrige kvartal Resultat før skatt endte på 5,5 millioner kroner en forbedring på 2 millioner kroner fra samme periode i 2002.

Styret forventer et vesentlig bedre resultat i 2004, mens omsetnignen forutesettes å bli stabil.

Ujevnt i divisjonene

For de enkelte virksomhetsområdene har utviklingen vært varierende ifølge konsernet. Best har utviklingen vært i divisjonen Comrod som produserer komposittantenner, mens produksjonen av gassbeholdere i kompositt i Ragasco har vært tilfredstillende.

Comrod er ventet å gi bedre marginer gjennom 2004 som følge av effetiviseringstiltak, mens styret ser noe lavere marginer for Rasgoco, men er optimistiske på lengre sikt.

- De to andre forretningsområdene komposittarmeringer (Devold AMT) og CNG-systemer (Raufoss Alternative Fuel Systems - RAFS), har opplevd stagnasjon på markedssiden med manglende lønnsomhet som resultat, skriver selskapet, som mener at stagnasjonen var begrenset til fjoråret.

For AMT Devold er det fortsatt usikkerhet forbundet med 2004, selv om de ser en langsiktig vekst i vindkraftmarkedet. RAFS er ventet å øke omsetningen vesentlig de neste årene med tilhørende bedret lønnsomhet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere