RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hexagon venter klar bedring

Sist oppdatert:
Hexagonkonsernet viste god fremgang i første kvartal. Selskapet ser en klar resultatforbedring i 2004 i forhold til 2003
Hexagonkonsernet samlet viste god fremgang i første kvartal, og tre av konsernets fire forretningsområder viste gode resultater, skriver Hexagon i en melding.

Konsernet oppnådde for første kvartal 2004 en omsetning på 88,7 millioner kroner, mot 73,0 millioner kroner i fjor. Driftsresultatet før avskrivninger (EBITDA) endte på 12,1 millioner kroner i kvartalet, mot 3,7 millioner kroner i fjor.

Driftsresultatet ble på sterke 5,8 millioner kroner, mot minus 1,8 millioner kroner i fjor.

Hexagons resultat før skatt

Komposittarmeringer (Devold AMT) hadde en omsetning første kvartal på 34,2 millioner kroner, noe som var opp fra 29,9 millioner kroner i fjor. Dette er en økning i forhold til fjerde kvartal 2003.

Kvartalet for dette området ble noe bedre enn forventet i første kvartal, men det er fremdeles usikkerhet knyttet til ordreinngangen for andre halvår, opplyser Hexagon i meldingen.

Komposittantenner (Comrod) omsatte i første kvartal for 28,0 millioner kroner, mot 15,2 millioner kroner i samme kvartal i fjor.

- Dette er på samme nivå som i foregående kvartals rekordnivå, heter det i en melding.

- Det er fortsatt god aktivitet innenfor forsvarsmarkedet og utsiktene er gode for 2004 og videre fremover, heter det.

Komposittbeholdere (Ragasco) hadde 15,8 millioner kroner i første kvartal, mot 27,2 millioner kroner i omsetning for første kvartal i fjor.

- Denne reduksjonen skyldes hovedsakelig at produksjonsanlegget har hatt en planlagt revisjonsstans for å gjennomføre større forbedringstiltak både på produkt og prosess. Fra andre halvår vil den nye generasjonen av produktet med vesentlig lavere kostnader og bedre egenskaper bli levert. Dette forventer vi vil gi effekt fra 2005, skriver Hexagon i meldingen.

CNG-system (Raufoss Alternative Fuel Systems - RAFS) omsatte for 11,3 millioner kroner, mot 0,7 millioner kroner i første kvartal i fjor.

- Dette er den høyeste kvartalsomsetningen som selskapet har hatt etter at det ble en del av konsernet den første mars 2003, heter det.

- Styret er tilfreds med resultatet i konsernet for første kvartal. Det svake resultatet i Ragasco var forventet. 2004 vil være et år med svakere omsetning og resultat fra Ragasco. Styret forventer at resultatet for året blir vesentlig forbedret fra i fjor, heter det.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere