RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Høie åpen for sommerstengte sykehus i nord

SOMMERSTENGT: Helseminister Bent Høie ønsker en utredning av ordningen velkommenFoto: Berit Roald / NTB scanpix
SOMMERSTENGT: Helseminister Bent Høie ønsker en utredning av ordningen velkommenFoto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: Berit Roald (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Fra neste sommer kan sykehus bli sommerstengt i Nord-Norge. Helseminister Bent Høie (H) støtter en utredning av ordningen.

Til høsten vil Helse Nord vurdere en ordning der sykehusene i Nord-Norge bytter på å stenge om somrene. Ordningen kan tre i kraft allerede neste sommer, meldte Fremover tidligere i sommer.

Direktør Lars Vorland i Helse Nord begrunner forslaget med mangel på spesialister. Han mener ordningen bør innføres dersom det er den eneste måten å kombinere ferieavvikling og et godt helsetilbud.

Audun Lysbakken (SV) reagerer på forslaget, og har spurt helseminister Bent Høie (H) hva han vil gjøre for å stanse sommerstengte sykehus. Høie ønsker imidlertid en utredning av ordningen velkommen, skriver Dagens Medisin.

– Helse Nord gjør med dette utredningsarbeidet noe de har ansvar for og må gjøre: De utreder og vil så beslutte hvilke tiltak de må iverksette for å dekke personellbehovet i regionen, skriver Høie i sitt svar til Lysbakken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere