RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
FIKK UNDERSKRIFTER: Barnelege Anna Owczarz (i midten bak Høie) overrak torsdag underskrifter til helseminister Bent Høie utenfor Stortinget i forbindelse med sykehusstriden på nordvestlandet. Owczarz hilste aldri på ministeren. Hun varslet derimot opprør mot planene om å legge ned lokalsykehus.
FIKK UNDERSKRIFTER: Barnelege Anna Owczarz (i midten bak Høie) overrak torsdag underskrifter til helseminister Bent Høie utenfor Stortinget i forbindelse med sykehusstriden på nordvestlandet. Owczarz hilste aldri på ministeren. Hun varslet derimot opprør mot planene om å legge ned lokalsykehus. Foto: Gorm Kallestad (NTB scanpix)

Høie møtte barnelegen som aldri tilgir ham

Sist oppdatert:
«Denne døden tilgir jeg deg aldri» skrev barnelege Anna Owczarz til Bent Høie. Torsdag overrakte hun ministeren underskrifter i forbindelse med sykeshusstriden på nordvestlandet.

Barnelegen Anna Owczarz møtte Høie i forbindelse med folkemøtet mot sammenslåing av sykehus, som holdes utenfor Stortinget torsdag ettermiddag.

Owczarz var legen til en ti måneder gammel gutt som døde mens barneavdelingen ved Kristiansund sjukehus var helgestengt.

Gutten måtte bli fløyet til et annet sykehus, men døde før han kom fram.

Les: Foreldrene sendte bekymringsbrev om lang reisevei - så døde Sebastian i helikopteret

- I strid med våre råd
- Vedtaket om helgestengningen skjedde i strid med rådene fra oss fagfolk, sa Owczarz foran Stortinget torsdag, der hun snakket varmt for bevaring av de lokale sykehusene.

– Denne døden tilgir jeg deg aldri, skrev hun i en melding til helseminister Bent Høie på Facebook etter tragedien i februar 2015.

«Han døde i mine hender fordi du velsignet denne helgestengningen!!! Ta fram det brevet jeg sendte deg 23. oktober hvor jeg ba deg om hjelp. Flere foreldre gjorde det samtidig! Jeg vil si deg det samme som jeg sa til mine direktører og klinikksjef- dere er total uegnede til å drive med helse! Ta hatten og gå!» skrev hun.

Les: Barnelege raser mot Høie etter at baby døde: «Denne døden tilgir jeg deg aldri»

For lokale sykehus
I dag overrakte hun hun underskrifter til helseministeren i forbindelse med sykehusstriden på nordvestlandet, men hun hilste ikke på ministeren hun ikke vil tilgi.

- Helseminister. Du kaller helsetjenesten du bygger opp for pasientenes helsetjeneste. Pasientenes helsetjeneste er en god ide. Det er den vi har kommet for å presentere deg for i dag, sa hun foran Stortinget. Men i motsetning til store sykehus, mener hun altså at det er de lokale sykehusene som er nøkkelen til god helsetjenester.

- ET VARSEL OM OPPRØR: - Dette er et varsel om opprør. Et varsel du bør ta på alvor, for vi gir oss aldri, sa overlege Anna Owczarz utenfor Stortinget torsdag ettermiddag.

Da helseminister Bent Høie fikk underskriftene, sa han til forsamlingen utenfor Stortinget at han ennå ikke har tatt noen avgjørelse om hvordan sykehusene skal organiseres i fremtiden, men at det uansett ikke vil bli aktuelt å halvere antall lokalsykehus, slik noen påstår at planen er i dag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere