RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
MÅ FORKLARE SEG: Helse- og omsorgsminister Bent Høie (bildet) og justisminister Anders Anundsen blir kalt inn til høring av Stortingets kontroll- og konstitusjonskomié i forbindelse sykehusstriden i Møre og Romsdal.
MÅ FORKLARE SEG: Helse- og omsorgsminister Bent Høie (bildet) og justisminister Anders Anundsen blir kalt inn til høring av Stortingets kontroll- og konstitusjonskomié i forbindelse sykehusstriden i Møre og Romsdal. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Høie og Anundsen kalt inn til høringer

Sist oppdatert:
Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité har kalt inn helseminister Bent Høie (H) og justisminister Anders Anundsen (Frp) til åpne høringer.

Komitéleder Martin Kolberg (Ap) opplyser at det skal åpnes høring både om de lengeværende asylbarna og om den betente sykehussaken i Møre og Romsdal.

– Brevet vi har fått fra Høie, gir ikke godt nok svar. Vi har også spørsmål om kommunikasjonen mellom helseforetakene i denne saken, sier Kolberg til NTB om sykehussaken.

Like før jul gikk styrene i både det lokale og det regionale helseforetaket inn for å bygge et nytt sykehus for Nordmøre og Romsdal i Molde. I et foretaksmøte gikk også Høie inn for Molde fremfor Kristiansund. Han ble flere ganger spurt om å informere Stortinget om hvorvidt han hadde gitt uttrykk for sine preferanser i forkant av styremøtene. Mandag skrev helseministeren til komiteen at han unnlot å svare Stortinget fordi han mente det kunne ha en uheldig virkning på behandlingen av saken i de to helsestyrene.

Om asylbarnsaken sier Kolberg at komitéflertallet «mener det kan være grunnlag for å mene» at det er forskjell på det Anundsen har sagt til Stortinget og det som er realiteten i saken.

– Han har sagt det har vært en forandring i politikken, men det er vanskelig å se denne endringen i det han nå svarer og i den øvrige dokumentasjonen, sier Kolberg. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere