RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Malika Bayan ble kastet ut av frisørsalongen til Merete Hodne fordi Bayan bruker hodeplagget hijab. Hodne ble dømt for diskrimininering i tingretten, men anket. Nå kommer saken opp i lagmannsretten.
Malika Bayan ble kastet ut av frisørsalongen til Merete Hodne fordi Bayan bruker hodeplagget hijab. Hodne ble dømt for diskrimininering i tingretten, men anket. Nå kommer saken opp i lagmannsretten. Foto: Carina Johansen (NTB scanpix)

Hijab-saken: - Ren løgn

Sist oppdatert:

Tirsdag er det klart for en ny rettsrunde i saken der frisøren Merete Hodne ble dømt for diskriminering av hijabkledde Malika Bayan.

Retten ble satt like etter klokken 09.30. Hodne erkjente ikke straffesskyld.

- Hijab er det samme som et IS-flagg, sa Hodne i sin forklaring ifølge TV 2.

- Egentlig ikke stresset

Bayan forteller til TV 2 at hun ikke har tenkt mye på saken etter at den ble avgjort i tingretten.

– Jeg er egentlig ikke stresset, for meg er det bare å fortelle sannheten. At noen hevder å ha sett at dette er en planlagt provokasjon, er ren løgn, sier Bayan.

Lagmannsretten behandler tirsdag saken der frisøren Merete Hodne ble dømt for diskriminering av hijabkledde Malika Bayan.

Les også: Frisør Merete Hodne tar opp kampen mot hijab-dommen
Les også: Malika Bayan etter hijab-dom: - Ikke greit å diskriminere

Hodne anket den mye omtalte saken til lagmannsretten etter å ha blitt dømt i Jæren tingrett til å betale 10.000 kroner i bot og 5.000 kroner i sakskostnader. Årsaken var at hun nektet Bayan adgang til frisørsalongen hun driver på Bryne fordi 24-åringen brukte hijab.

Frisør Merete Hodne er klar for en ny runde.

Vil kvitte seg med stempel

Frisøren ønsker å kvitte seg med islamkritiker-stempelet hun føler hun fikk gjennom tingrettsdommen, skriver Stavanger Aftenblad. Hun erkjente som ventet ikke straffskyld da saken startet i Gulating lagmannsrett i Stavanger tirsdag formiddag.

Forsvarer Linda Ellefsen Eide har fortalt Aftenbladet at hun skal føre et vitne som hun mener vil kaste lys over mulig provokasjon i saken.

– Vi kommer til å føre et vitne som skal ha hørt at Malika Bayan fikk instrukser om å oppsøke min klients frisørsalong, sier Eide.

Eide håper videre at lagmannsretten vil foreta en grundig drøftelse av om hijab virkelig er et religiøst plagg, noe hun mener tingretten ikke gjorde.

– Det er viktig å få avklart hva som er religion, sier advokaten.

Merete Hodne har tidligere sagt i retten at hun anser hijab som et «ekstremt politisk symbol», at plagget gir henne angst og at hun fikk «helt hetta».

Hele tirsdagen er satt av til ankeforhandlingene i Gulating lagmannsrett.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere