RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hilde har minket til liten storm

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Ekstremværet Hilde som feide inn over kysten av Helgeland med orkan i kastene, hadde natt til søndag krympet til en liten storm.

Stormsenteret hadde i 2-tiden passert Nordland og vinden hadde avtatt.

Meteorologisk institutt meldte da at vinden over Trøndelag og Helgeland hadde minket til liten storm med vindstyrke på 22 meter per sekund. Den ville utover natta minke videre til stiv kuling med en vindstyrke på 15 meter per sekund.

I kystområdene i Trøndelag vil uværet være nede i sørvestlig liten kuling med vindstyrke på 12 meter per sekund søndag ettermiddag, men vil trolig ta seg noe opp igjen på kvelden og gi sterk kuling mange steder med vindstyrke på 20 meter per sekund. Også i Helgeland i Nordland vil vindstyrken være 20 meter per sekund gjennom store deler av søndagen.

Sent lørdag kveld og tidlig på søndagsnatten feide ekstremværet inn mot de ytterste delene av kysten med en vindstyrke som tilsvarer kortvarig orkan med vindstyrke på 35 meter per sekund.

Lokale vindkast lå på opp mot 50 meter per sekund. Vindkastene ble målt til 49 meter per sekund på Nordøyan fyr i Vikna kommune i Nord-Trøndelag. På Sklinna fyr i Leka kommune ble de kraftigste vindkastene målt til 44 meter per sekund, og på Ørland på Fosenhalvøya i Sør-Trøndelag til 39. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere