RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hildes herjinger mildere enn fryktet

Sist oppdatert:
Mosjøen/Oslo (NTB-Steinar Schjetne): Flere store strømbrudd i Nord-Trøndelag og på Helgeland synes å være de verste skadene etter ekstremværet Hildes herjinger langs kysten natt til søndag.

- Vi har ikke fått noen meldinger om personskader Jeg antar at det skyldes at folk har fulgt politiets oppfordring om å holde seg innendørs mens stormen herjet som verst, sier operasjonsleder Rune Reinsborg i Nord-Trøndelag politidistrikt til NTB.

Det var lørdag frykt for at ekstremværet Hilde - sterk storm med orkan styrke i kastene - skulle føre til omfattende materielle skader langs hele kysten fra Trøndelag og nordover. Ved 3-tiden natt til søndag, kunne Meteorologisk institutt melde om at stormsenteret hadde passert Nordland og vindstyrken avtok.

Da var det målt vindkast med styrke over 50 meter per sekund ved Nordøyan og Sklinna fyr utenfor Trøndelag. Middelvindstyrken her lå godt over grensen for orkan, mens den var i kategorien sterk storm da den traff land, ifølge vakthavende meteorolog Harald Abildsnes i Meteorologisk institutt.

- Vindkastene hadde med andre ord en hastighet på over 180 kilometer i timen ute på disse fyrene. Det er ganske voldsomt, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere