Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hillary besøkte Bill på sykehuset

Foto: JUSTIN LANE (EPA)
Sist oppdatert:
USAs tidligere president Bill Clinton var raskt på beina igjen etter en mindre hjerteoperasjon torsdag.

New York (NTB-Reuters-AFP):- Inngrepet gikk veldig glatt, og presidenten kan være tilbake på kontoret sitt mandag og gjenoppta sin svært aktive livsstil, sa hans lege Alan Schwartz til pressen utenfor sykehuset i New York der Clinton var innlagt.

Schwartz sa at prognosen er ypperlig, og at Clinton var på beina igjen et par timer etter inngrepet. Han understreket at det ikke dreier seg om noe hjerteinfarkt.

Måtte bytte transplantater
Clinton gjennomgikk i 2004 en vellykket bypassoperasjon for å utblokke tette blodårer, og det var to arterietransplantater fra den operasjonen som var slitt og som måtte byttes ut i torsdagens operasjon.

Når slike endoproteser i kransarteriene blir slitt, får ikke hjertet så mye oksygen som det trenger, og sender ut smertesignaler.

Schwartz sa at slike inngrep ikke er kompliserte, og at Clinton muligens kan reise hjem fredag. Operasjonen tok mindre enn en time, og Clinton ble ikke lagt i narkose.

Hillary på besøk
Ifølge en talsmann for utenriksdepartementet, som kona Hillary leder, fremstår saken mer som «ubehag» fremfor noe som fremstod som et alvorlig helseproblem.

- Etter å ha besøkt sin hjertelege, undergikk han en operasjon der to dren ble plassert inn i en pulsåre. President Clinton er ved godt mot, og vil fortsette å ha fokus på sitt arbeid med utdanning og Haiti-innsamlingen, sier talsmann Douglas Band ifølge CNN.

Hillary Clinton dro til New York fra Washington for å være ved sin manns side på sykehuset. Det er likevel ventet at hun gjennomfører en reise til Persiabukta som planlagt fredag.

Ifølge MSNBC skal Clinton ha ringt til sin lege ved sykehuset for to dager siden for å informere om at han ikke følte seg bra.

Den tidligere presidenten fikk nylig jobben med å koordinere pengeinnsamlingen til de rammede av jordskjelvkatastrofen i Haiti.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!