NEW YORK (Nettavisen): I et intervju på CBS Evening News denne uken svarer Hillary Clinton på spørsmålet alle lurer på, samtidig som hun går til frontalangrep på Donald Trump og republikanerne.

Se utdrag fra intervjuet her:

– Stå opp mot Trump!

– Nei, nei.

Slik svarer Hillary Clinton på spørsmål om det er aktuelt for henne å stille som presidentkandidat ved neste valg. Hillary Clinton gikk på et bittert tap mot Trump ved valget i 2016 og har ingen planer om prøve seg igjen.

LES: Trump rasende etter nye opplysninger: Krever å bli gjeninnsatt

– Men jeg kommer til å gjøre alt jeg kan for å forsikre oss om at vi har en president som respekterer vårt demokrati, rettsstaten og som forsvarer av våre institusjoner, sier Clinton.

Hillary Clinton har svært lite til over for Donald Trump og går også i dette intervjuet til angrep på den tidligere presidenten, og sier samtidig at hun håper det republikanske partiet tar et oppgjør med ham.

LES: – Jeg har sett nok, folkens. Donald Trump vil bli tiltalt

– Det burde starte i det republikanske partiet. Rett opp ryggen og stå opp mot denne fyren. Og Gud forby om han får nomineringen, da fortjener han å gå på et fullstendig nederlag og bli sendt tilbake til Mar-a-Lago, sier Hillary Clinton.

Clinton ble etterforsket

Ransakelsen mot Trumps hjem i Florida har også ført til fokus på Hillary Clinton og det at det i mars 2015 ble det kjent at Hillary Clinton brukte en privat epostkonto og – server til tjenestekorrespondanse i sin tid som USAs utenriksminister fra 2009 til 2013.

Serveren sto i kjelleren i Clintons hus i New York, og myndighetenes sikkerhetseksperter visste ikke om den. Det føderale politiet FBI etterforsket Clinton for å se om hun sendte hemmeligstemplede dokumenter gjennom det private systemet.

LES: – Han brukte en hemmelig tunnel under Trumps hjem for å gå frem og tilbake mens han var deprimert og drakk tett

Saken kom fram da en komité i Representantenes hus ba om innsyn i Clintons epostkorrespondanse om angrepet på den amerikanske ambassaden i Benghazi i Libya i 2012. 30.000 eposter ble overlevert til utenriksdepartementet. Clinton beklaget bruken av en privat epostserver, men påpekte at Colin Powell hadde samme praksis i sin utenriksministertid.

Utenriksdepartementets interne gjennomgang av saken førte til krass kritikk av Clinton, og i juli 2016 konkluderte FBI i sin gransking med at Clinton hadde behandlet fortrolige opplysninger ytterst uforsiktig, men anbefalte at det ikke skulle reises sak mot henne.

LES: Sjokk-uttalelse fra Donald Trump: - Om jeg blir president igjen, vil jeg seriøst vurdere å gjøre det

Daværende FBI-direktør James Comey viste den gang til at det at Hillary Clinton ikke hadde hindret etterforskningen, var en av årsakene til at hun ikke ble straffeforfulgt i saken om hennes eposter.

LES: Trumps søksmål mot Hillary Clinton avvist

Clinton: - Jeg ble renvasket

I intervjuet på CBS sier Clinton at situasjonen for henne, var svært forskjellig fra det man nå ser i etterforskningen av Donald Trump.

– Jeg ble renvasket, og Comey bare fortsatte å snakke og snakke. Og så kom han opp med en ny grunn til å snakke enda mer 10 dager før valget, sier Clinton, som således kritiserer FBI-sjefen for å ha blåst liv i server-saken bare noen dager før valget.

– Så jeg mener det er en helt annen sammenligning til det som foregår her, hvor det ser ut som justisdepartement og FBI har vært utrolig tålmodige, stillferdige og forsiktige, helt til de til slutt tydeligvis følte at den nasjonale sikkerheten var truet, sier Clinton.

Se et lengre utdrag av intervjuet med Hilary Clinton her: