Gå til sidens hovedinnhold

Hillary Clinton er USAs best likte politiker

Washington (NTB-AFP): Hun har nettopp sluttet i jobben, men Hillary Clinton er for tiden USAs best likte politiker, godt foran president Barack Obama, viser en ny meningsmåling.

61 prosent av de spurte har et positivt syn på Clinton, som i forrige måned gikk av som utenriksminister, mens 34 prosent har et negativt syn, ifølge Quinnipiac-målingen.

51 prosent av de spurte liker Obama, mens 46 prosent ikke gjør det, og det er en nedgang siden sist målingen ble gjort. Andelen som synes han gjør en god jobb, har sunket fra 53 prosent i desember til 46 prosent.

Peter Brown i Quinnipiac-universitetets meningsmålingsinstitutt sier at Clinton får en så høy score til tross for at hun avsluttet utenriksministergjerningen med å bli kraftig kritisert for drapene på amerikanske diplomater i Benghazi.

Målingen vil bidra til spekulasjon om Clinton vil stille til valg som president i 2016. Hittil har hun sagt hun ikke er interessert, og at hun nå gjerne vil hvile og være mer sammen med familien.

På republikansk side viser målingen at bare 20 prosent har et positivt syn på flertallslederen i Kongressen, John Boehner, mens 42 prosent misliker ham. (©NTB)

Reklame

Her får du oversikt over alle salgene