RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hillary Clinton kritiserer Nigeria for korrupsjon

Abuja (NTB-AFP-Reuters): USAs utenriksminister Hillary Clinton advarer Nigeria om at omfattende korrupsjon øker fattigdomsgapet og ødelegger regjeringens internasjonale legitimitet.

Under et besøk i Afrikas viktigste oljeeksportør onsdag tilbød hun president Umaru Yar'Adua amerikansk hjelp til å skape fred i det opprørsherjede oljeproduserende Niger-deltaet.

- Den viktigste grunnen til det skjeve forholdet mellom landets rikdom og dets fattigdom er manglende respekt for rettsstaten både på det nasjonale og det lokale plan, sa Clinton i et foredrag for flere hundre nigerianske ledere.

Hun understreket at Nigeria, Afrikas mest folkerike land, burde være et selvsagt medlem av G20, men at det er vanskelig på grunn av korrupsjonen.

Vanstyre og korrupsjon har gjennom flere tiår undergravd Nigerias utvikling, hindret investering i landet, underminert demokratiet og fyrt opp under konflikter som opprøret i Niger-deltaet og religiøs vold i Nord-Nigeria.

Clinton viste til Verdensbanken som sier at Nigeria har tapt minst 300 milliarder dollar i de siste 30 årene på grunn av korrupsjon. I de siste 13 årene er andelen fattige økt fra 46 til 76 prosent, ifølge FN, trass i at det er pumpet opp 2 millioner fat olje. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere