Rundt 33.000 møtte opp for å se og høre Clinton i vippestaten Pennsylvania, der hun mandag stilte til valgmøte med ektemannen Bill ved sin side og med støtte fra dagens presidentpar. Bruce Springsteen og Jon Bon Jovi var også blant trekkplastrene da Clinton samlet over dobbelt så mange tilhørere som hennes gamle publikumsrekord på 18.500.

Les også: Presidentvalget i USA direkte

– Inkluderende og storhjertet

I Philadelphia fikk tilhørere og tilhengere blant annet høre Clinton si at etter valget står landet overfor en prøve: «Vil vi komme sammen som nasjon eller vil vi bli drevet enda lenger fra hverandre?»

– Arbeidet starter etter morgendagen, og én av de oppgavene jeg føler meg forpliktet til å prioritere, er å se på hvordan vi kan samle landet igjen, sa Clinton. I et radiointervju sa hun at hun planlegger å ringe til rivalen Donald Trump dersom hun vinner tirsdagens presidentvalg. Clinton håper «Trump vil spille en konstruktiv rolle» og hun vil samle dem som støttet ham til en nasjonal samtale. Hun ba velgerne stemme for et «håpefullt, inkluderende og storhjertet» USA.

- Kjærlighet trumfer hat

Presidentvalget dreier seg om hva slags land amerikanerne ønsker seg, sa Hillary Clinton i sin siste valgkamptale.

På scenen i Raleigh i North Carolina var også hennes ektemann Bill Clinton, datteren Chelsea og popstjernen Lady Gaga.

Lady Gaga hevdet at Clinton er ustoppelig og «laget av stål». Clinton framholdt at presidentvalget dreier seg om hva slags land amerikanerne ønsker seg.

– La oss gå ut og vise at kjærlighet trumfer hat, sa Demokratenes presidentkandidat natt til tirsdag lokal tid.

Formuleringen «love trumps hate» er et ordspill på navnet til rivalen Donald Trump som Clinton har brukt mange ganger i løpet av valgkampen

– Ingen politiker

Trump selv var langt fra så forsonende da han talte til sine tilhengere i Grand Rapids i Michigan, en annen vippestat. Han spilte igjen på sitt utenforskap og kampen mot det bestående da han avrundet valgkampen. Trump gjentok at han er stolt av at han ikke er noen politiker og sa det er på tide å kjempe for USA.

– Årene med svik vil ta slutt – de vil ta slutt, og de vil ta slutt raskt. De er over den dagen vi inntar presidentkontoret, og det vil skje veldig, veldig snart, sa Trump til de fremmøtte.

– Dere har en strålende mulighet til slå det korrupte systemet og oppnå rettferdighet. Ikke la den muligheten glippe.