RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hilste ikke i Kongstenbadet - fikk juling med stokk

MØTTES HER: Det var utenfor Kongstenhallen en mann ble slått med stokk av faren til sin eksforlovede.
MØTTES HER: Det var utenfor Kongstenhallen en mann ble slått med stokk av faren til sin eksforlovede. Foto: Geir A. Carlsson/Fredrikstad Blad
Da mannen og hans datters eksforlovede traff hverandre tilfeldig i svømmehallen, hilste ikke eksforloveden.

Nå er mannen i slutten av 40-årene i Fredrikstad tingrett dømt til fengsel i 120 dager for skadene han påførte datterens eksforlovede etter at de to kom ut av hallen, skriver Fredrikstad Blad.

Datterens eksforlovede måtte sy et kutt i tinningen og hadde blåmerker på lår og rygg etter å ha blitt slått med en stokk.

Hilste ikke

Det var en kveld i oktober i fjor at mannen i slutten av 40-årene tilfeldigvis traff sin datters eksforlovede og en kamerat i svømmehallen på Kongsten.

Ifølge dommen skal den dømte mannen ha reagert på at den fornærmede ikke hilste på ham da de traff hverandre, og blant annet ha sagt til ham at han hadde dårlig oppdragelse.

Hentet stokk i bilen

Etterhvert skal diskusjonen ha blitt høyrøstet, og mannen i 40-årene skal ifølge dommen blant annet ha sagt til den fornærmede at han skulle «lære ham en lekse» utenfor hallen.

Da eksforloveden og kameraten kom ut fra hallen, satt den dømte mannen i kantinen utenfor hallen, men reiste seg da de to mennene kom. Mens de to mennene gikk bort til bilen sin, skal den dømte mannen ifølge dommen ha gått bort til sin egen bil og hentet en stokk – for så å ta med seg denne bort til de to kameratene.

Falt i bakken

Kameraten skal ha forsøkt å ta stokken fra mannen, men eksforloveden fikk likevel to slag med stokken. Den yngre mannen trakk seg da unna, men skal ifølge dommen ha kommet tilbake, ha hoppet opp og landet foran den dømte mannen. Da fikk han et slag i hodet med stokken og falt i bakken.

Etter dette dro mannen i 40-årene fra stedet.

I retten anførte han at de to første slagene skjedde på grunn av provokasjon og derfor ikke burde straffes, dette med tanke på kameraten som forsøkte å ta fra ham stokken. «Retten finner at NN ikke ble utsatt for legemsfornærmelse forut for sin legemskrenkelse», konkluderer imidlertid retten, som fastslår at kameraten forsøkte å frata ham stokken for å hindre en voldshandling.

Mente det var nødverge

I retten anførte mannen også at slaget mot hodet ble utført i nødverge, og viste til at den andre mannen hadde hoppet opp og sparket ham i magen rett før. Retten viser der til vitneforklaringer fra kameraten og en tredjeperson om at den yngre mannen landet foran den dømte mannen uten å berøre ham. «Retten finner således ikke å kunne feste lit til NNs forklaring om at han ble sparket» heter det i dommen, der mannen i 40-årene dømmes for legemsbeskadigelse utført med særlig farlig redskap.

I tillegg til fengsel i 120 dager, ble mannen også dømt til å betale den fornærmede mannen 8.000 kroner i oppreisningserstatning samt 2.000 kroner i saksomkostninger.

Les flere saker i Fredrikstad Blad her.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere