*Nettavisen* Nyheter.

Himmelblå til himmels

Foto: (NRK)

TV-seerne har tydeligvis savnet intrigene på Ylvingen.

(SIDE2:) Da første sesong av «Himmelblå» hadde premiere i fjor høst var det 1.129 000 TV-seere som benket seg foran skjermen.

Dette gjorde serien til Norges mest sette dramaserie noensinne i nyere tid og seertallene holdt seg stabilt høye gjennom hele sesongen.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

På søndag viste NRK første episode av seriens andre sesong, og jammen var det ikke enda flere som så den og sørget for ny rekord.

Hele 1. 182 000 mennesker, og en markeds andel på 57,2 prosent fikk med seg at Roy møtte gamlekjæresten igjen og at Iris drakk seg dritings på Tequila.

- Eventyrlig
- Dette er jo helt eventyrlige tall, en all time high for norsk drama, jubler NRKs dramasjef Hans Rossiné til Side2. Han tror seriens suksess handler om at den treffer i tiden.

- Det er noe i serien som treffer en nerve i tiden. Det har med personene å gjøre, de er karakterer man kan kjenne seg igjen i. Det har med de medmenneskelige relasjonene, der ting er både enkle og kompliserte, og så handler det om de grunnleggende, nære, menneskelige verdiene som blir viktig i en så usikker tid som den vi lever i nå.

Enda en sesong
Og for alle de som elsker «Himmelblå» kan Rossiné love at det blir enda en sesong, som skal begynne filmingen til forsommeren.

- Jeg kan fortelle at sesong to kommer til å slutte med tidenes «cliffhanger» i norsk drama, så for å i møte komme det folkekravet som kommer da, lager vi enda en sesong. Sesong tre kommer også til å inneholde litt utskiftning av persongalleriet og det blir enda mer dramatisk. Der skal vi virkelig skru til, sier dramasjefen som også regner med at sesong tre blir serien siste.

Første sesong av «Himmelblå» hadde et gjennomsnittlig seertall på 974.000, noe som gjør den til den mest populære norske dramaserien i nyere tid.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: TV3

- Vi må faktisk tilbake til «Vestavind» for å finne maken. Og det var i en tid før TV 2 ble en skikkelig konkurrent, forteller analysesjef Kristian Tolonen i NRK.

Godt fornøyde med japansk gameshow
Kveldens andre premiere var TV3s «Hjelp jeg er med i et japansk gameshow!», og også de sier seg fornøyde med seertallene som viste 263.000 seere i snitt.

– Dette er et sterkt premieretall. Med tøff konkurranse fra blant annet NRK1s Himmelblå er vi meget fornøyd med premieren. Vi har stor tro på konseptet fremover etter hvert som seerne blir bedre kjent med deltakerne og gameshow-konkurransene blir enda sprøere, sier informasjonssjef Glenn Ø. Støldal i TV3.

På det meste var 319.000 seere innom programmet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag