RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Høiness: - Hans iver etter å plage meg har tatt helt overhånd

(Begge foto: Paul Weaver, Nettavisen)
Sist oppdatert:
Trygve Hegnars Kapital fikk i dag PFU-kritikk etter en leder der advokaten omtales som «Eldreraner».

(Nettavisen): Kritikken gjaldt Trygve Hegnars leder i forbindelse med arvestriden mellom advokat Mona Høiness og slektningene til det avdøde ekteparet Per Urdahl og Synnøve Anker Urdahl.

Kommentarens tittel «Eldreraner» var illustrert med et bilde av Mona Høiness.

Hegnar får kritikk etter punkt 4.4 i Vær Varsom-plakaten: «Sørg for at overskrifter, henvisninger, ingresser og inn- og utannonseringer ikke går lenger enn det er dekning for i stoffet.»

Tips eller inspill? Kontakt: Henrik.Arneberg@Nettavisen.no

- Ondskapsfull personforfølgelse
- Jeg er svært tilfreds over at PFU igjen har felt Hegnar Media-eide publikasjoner for brudd på god presseskikk ved å si klart fra at Trygve Hegnar har opptrådt kritikkverdig i sin lederartikkel i Kapital. Jeg har blitt utsatt for svært ondskapsfull personforfølgelse i 2, 5 år fra Trygve Hegnar sin side og det er tidligere falt tre PFU- fellelser i samme sak. Jeg ser derfor ikke på dette som et uaktsomt overtramp, men som en planlagt strategi for å plage meg og ramme mitt omdømme. Trygve Hegnar er som regel flink til å formulere artikler og opptre slik at han akkurat går klar av fellelser i PFU, men når det gjelder meg, har hans iver etter å plage meg tatt helt overhånd. Føljetongen av skandalehistorier som er produsert om meg er i tillegg også ifølge Oslo byfogdembetes dom tuftet på feil grunnlag, sier Høiness i en e-post til Nettavisen.

Det var blant annet en «Eldreraner»-lederen skrevet av Trygve Hegnar som fikk Høiness til å klage til PFU. Tirsdag kom utvalget altså fram til at ordbruken fortjener kritikk, den mildeste formen for reaksjon fra PFU.

- Primitive og injurierende uttalelser
Høiness hadde også klaget inn Hegnar Online for en kommentar i kommentarfeltet der det står «Mona Høiness avanserer fra rennenstensadvokat til eldreraner». Etter en samlet vurdering, kom imidlertid PFU fram til at nettstedet ikke har brutt god presseskikk i denne saken.

I en e-post til Nettavisen skriver Trygve Hegnar at Mona Høiness og hennes primitive og injurierende uttalelser i forbindelse med PFU-kritikken faller på sin egen urimelighet.

- Mona Høiness kan ikke ha fått med seg at kritikken i PFU kom etter avstemning fire mot tre. Mindretallets votum er godt. De primitive og injurierende uttalelsene fra Høiness faller på sin egen urimelighet. Denne saken gikk på om jeg i en leder kunne diskutere og vurdere begrepet eldreraner som Mona Høiness selv hadde innført. Det tror jeg faktisk en redaktør må kunne gjøre, uten å få nærmest sykelig utspill fra Høiness. Dessuten hopper hun over at HegnarOnline, som hun også hadde klaget inn for PFU, ikke ble felt, skriver Hegnar til Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere