RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hip hop for voksne kids

Sist oppdatert:
Nå kommer det en egen hip hop-skole for kule kids. Vi testet den nye danseformen krumping.

(SIDE2): - Det er på tide å få fram hip hop-miljøet i Norge. Tilbudet har vært dårlig fram til nå, sier daglig leder for Oslo Streetdance studio, Kimhye Kristine Jin Iversen. Skolen starter opp i august, men vi fikk en forsmak på hva som skal læres bort i det nye lokalet, sammen med instruktør Kristine og de andre i dansegruppa «Manoeuvres».

- Det er sunt for ungdom å trene samtidig som de kan gjøre noe kult, mener Kimhye. Hun har koreografert dansevideoer for norske artister som for eksempel Dina, Winta, Samsaya og Christian Strand, samt hatt en rekke danseoppvisninger på store TV-Show som Gullfisken og Spellemannsprisen. 

SE STOR BILDESPESIAL NEDERST I SAKEN

HVA: Hip hop stammer fra undergrunnen i L.A i USA, og innehar elementer hentet fra DJ' ing, grafitti, rapping og breaking.

Dansegruppa «Manoeuvres» består av Rudi Celso, Arild Johnsen, Zuider Lura, Kimhye Kristine Jin Iversen og Charles Joachimsen, Stefan Jonsson og Erik Junge. Med unntak av de to siste, er alle på plass i studioet. De skal gi oss en innføring i en av de nyeste hip hop-trendene fra New York. Nemlig krumping. Akkurat nå er det New style, house dance, krumping og clowning som er de hotteste trendene fra USA.

Vinn et hip hop kurs her

HVORDAN: På Oslo Street Dance studio kan du danse breakdance, streetdance, dancehall, housedance, funk og hip hop. Treningen går gjerne over en time, og begynner med lett danseoppvarming før man setter sammen et danseprogram. På Oslo Streetdance skole er det meningen at du skal kunne lære de siste kule dansetrendene, og inspirasjonen henter instruktørene fra dansekurs i USA og fra ulike musikkvideoer.

Vi fikk en liten innføring i danseformen Krumping, som man blant annet kan se i Madonnas nyeste musikkvideoer. Krumping er en form for hip hop, med mye attitude.

- Store bevegelser og mye attitude er hemmeligheten, sier «Manoeuvres»-danseren, Rudi.

HVORFOR: Alle kan danse streetdance. Både unge og gamle.

- Vi har kurs for de aller minste på seks år og til de som er over 30 år. Kurset for de eldste heter «Cool Adults», og jeg merker allerede at det er mange folk over 30 år som har lyst til å danse hip hop, sier Kristine. Det beste med danseformen er at du ikke trenger å være i spesielt god form når du starter, men du kommer derimot fort i god form etter at du begynner.

- Du har nytte av dans hele livet, og du lærer både kroppskontroll, koordinasjon og kule moves. Du får selvtillit av å mestre dans, mener Kimhye.

KONKLUSJON: Å danse med dansegruppa «Manoeuvres» var ingen lett oppgave. Vi følte oss både klønete og litt sjenerte når vi skulle gjøre «kule hip hop bevegelser med mye attitude». Men etterhvert myknet vi opp og klarte å la «the norwegian stiffness» fare, og levde oss mer inn i både attitude og ghetto-referanser.

Vi har troen på at Oslo Streetdance skole kommer til å samle masse danseglade kids rundt om i Oslo. Har du lyst til å danse hip hop? Sjekk ut hjemmesiden deres her.

Les mer om trening, helse og velvære her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere