RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hirschfeld klar for Vålerenga

Sist oppdatert:
Lars Hirschfeld er enig med Vålerenga om en kontrakt, og blir klubbens nye førstekeeper.

Diskutér Vålerengas nye keeper her

Troy Perkins ble klar for en overgang til DC United på onsdag. I dag kan Vålerenga presentere hans erstatter, den tidligere Tromsø- og Rosenborg-keeperen Lars Hirschfeld (31). Hirschfeld har signert en ettårskontrakt med Vålerenga.

Hirschfeld kom til norsk fotball sommeren 2005, som erstatter for skadde Knut Borch i Tromsø. Han storspilte og signerte etter sesongen for Rosenborg, hvor han de to neste sesongene var førstekeeper. Deretter gikk turen til CFR Cluj i Romania.

Lenge på blokka

Hirschfeld kommer til Vålerenga fra den tyske klubben Energie Cottbus i Bundesliga 2, en klubb han kom til sommeren 2009. Hirschfeld har 29 landskamper for Canada, men har tyske foreldre. Han har både kanadisk og tysk statsborgerskap.

- Jeg ser fram til å spille for en så stor klubb som Vålerenga. Jeg vet at supporterne her er fantastiske og jeg gleder meg til å komme i gang, sier Hirschfeld til vif-fotball.no.

Se Hirschfelds spillerprofil her

Hirschfeld signerte kontrakten hos sportsdirektør Truls Haakonsen fredag morgen, etter å ha vært gjennom en legesjekk.

- Lars er en spiller vi hadde på blokka med en gang vi fikk vite om situasjonen til Troy. Vi har veldig gode referanser på han både menneskelig som type og sportslig, sier Haakonsen til vif-fotball.no.

Fyller tomrommet

Vålerengas manager, Martin Andresen, er også godt fornøyd med å ha sikret seg en erstatter for Troy Perkins så kjapt.

- Vi har hentet en erfaren keeper som kjenner den norske fotballen godt. Vi føler oss veldig trygge på at Lars fyller tomrommet etter Troy Perkins og vel så det, sier VIF-manager Martin Andresen til vif-fotball.no.

- Det er bra vi fikk han på plass her så raskt etter Troy forsvant slik at han blir kjent med nye lagkamerater i god tid før seriestart.

VIF TV kommer tilbake med intervju i løpet av dagen.

Diskutér Vålerengas nye keeper her

Lars Hirschfeld
Født:
17. oktober 1978 i Edmonton, Alberta (Canada)
Høyde/vekt: 190 cm / 86 kg
Moderklubb: Edmonton Ital-Canadians
Tidligere klubber: Energie Cottbus II, Calgary Storm, Vancouver Whitecaps, Tottenham, Luton Town (lån), Gillingham FC (lån), Dundee United (lån), Leicester City, Tromsø IL, Rosenborg BK, CFR Cluj, Energie Cottbus

(Kilde fakta: wikipedia.org)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere