RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hissig kamp om makten i London

London (NTB-TT): To menn kjemper en intens kamp for å bli Londons borgermester. Torsdag skal innbyggerne i den britiske hovedstaden avgjøre hvem som får jobben.

Striden har vært intens og personlig, til tider hatsk, mellom de to hovedkandidatene Boris Johnson og Ken Livingstone. En gang holdt de på å havne i slagsmål under en opphetet diskusjon.

For De konservative er det nåværende borgermester Boris Johnson som gjelder, en mann som gjør sitt beste for å verne sitt image som en folkelig kar med nedtonet overklassebakgrunn. Varemerket er hans blonde manke, som han er rask med å rufse til når kameraene dukker opp.

Utfordreren er Labour-veteranen Ken Livingstone, som for tolv år siden ble Londons første folkevalgte borgermester. Nå vil han ha jobben tilbake, men mange misliker hans radikale venstrepolitiske holdninger som har gitt ham kallenavnet «Røde Ken».

London har siden år 2000 hatt en folkevalgt borgermester som høyeste politiske leder. Totalt sju kandidater deltar i valget torsdag, men striden står i realiteten mellom Boris og Ken. Boris Johnson har et lite forsprang. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere