RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hissig og full russer på Oslo-fly lagt i bakken

(NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Bortvist fra Norge.

Det var på et SAS-fly fra Kirkenes med destinasjon for Oslo at mannskapet ombord på flyet måtte gripe inn overfor en utagerende og beruset russer. Hendelsen inntraff like før klokken 1200 mandag, skriver Nordlys.

- Det var en russisk mann i 35-40-års alderen som kom ombord på flyet. Han var allerede da ganske beruset, men hadde blitt vurdert slik at han kunne få bli med på turen. Men vel ombord på flyet slo han seg vrang etter en krangel med en skipskamerat, forteller lufthavnsjef Knut Kristoffersen ved Kirkenes lufthavn.

Hisset seg opp på nytt
Kristoffersen forteller at russeren først roet seg ned etter å ha fått beskjed om det. Likevel hisset han seg opp igjen på nytt ikke lenge etter.

- Da valgte vi å overmanne han og få lagt han i bakken. Heldigvis hadde vi nok av muskler ombord, så vi hadde ikke problemer med å få nøytralisert ham.

Lufthavnsjefen forteller videre at de har hatt noen lignende tilfeller med russiske skipsmannskaper. De har derfor utviklet egne rutiner for å håndtere slike saker.

Bortvist fra Norge
Russeren ble deretter hentet av vakter på lufthavnen før politiet kom til og fikk fraktet han bort fra flyplassen.

- Etter avhør valgte vi å ilegge han en bot på 7.000 kroner samt bortvise han fra Norge, opplyser operasjonsleder for Østfinnmark politidistrikt, Torfinn Halvari, til Nordlys.

Russeren ble deretter fraktet til grensestasjonen og overlatt til russiske myndigheter.

Les flere saker hos Nordlys her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere