RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hissig spanskbritisk ordkrig om Gibraltar

Sist oppdatert:
London (NTB-Reuters-AFP): Storbritannia går sterkt ut mot Spanias trusler om ekstra avgifter for reiser til og fra Gibraltar. Talsmenn for gibraltarske myndigheter sier spanjolenes ordbruk minner om nordkoreansk sabelrasling.

Striden om den britiske kolonien ved innseilingen til Middelhavet steg til nye høyder mandag, etter at Spania i helgen varslet at det kan bli aktuelt å innføre en grenseavgift og å stenge luftrommet for fly til og fra Gibraltar. Det snakkes også om bokettersyn for flere tusen gibraltarere med eiendom i Spania.

Storbritannias statsminister David Cameron sa mandag han er «alvorlig bekymret» over det spanske utspillet. Spanias London-ambassadør ble før helgen kalt inn på teppet i utenriksdepartementet i London for å bli orientert om britenes bekymringer.

Også fra Gibraltar kommer det skarp kritikk av de spanske planene.

- Det Spanias utenriksminister José Manuel García-Margallo sa i helgen, minner mer om det man kan høre fra Nord-Korea enn det man forventer fra en EU-partner. Vi opplevde slikt under Franco-diktaturet i Spania på 1960-tallet, sa Gibraltars førsteminister Fabian Picardo. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere