Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hissig virus spres fort

Sist oppdatert:
Nytt e-postvirus sprer seg svært raskt

Sikkerhetsselskapet Virus 112 går nå ut og advarer mot en ny orm som sprer seg svært raskt gjennom e-post.

Viruset, som har fått flere navn inkludert « Trojan-Downloader.Win32.Small.dam», gjør egentlig ikke noe vi ikke har sett før: Det forsøker å lokke brukere til å åpne vedlegg i en e-post ved å forsøke å utgi filen for å være et videoklipp som viser nakne tennåringer, massemord og til og med at «Condoleezza Rice» har sparket til tysklands forbundskansler.

Det første viruset skal ha blitt stoppet ved halv to tiden i natt, og sikkerhetsseslskapet Comendo som har virusløsninger til 6000 skandinaviske bedrifter skal ha stoppet flere hundre tusen av dette viruset.

Ormen gjør ingen direkte skade på datamaskinen din, men blir du infisert vil maskinen din bli benyttet til å sende ut spam.

En rekke antivirusselskaper har oppdatert antivirusprogrammet sitt for å stoppe viruset, men blant annet AVG, Avast, eTrust, McAfee, NOD32 og Panda har ikke oppdateringen i skrivende stund.

Det behøver uansett ikke være noe problem hvis du unngår å åpne vedlegget i en forlokkende mail du vet ikke er sendt til deg personlig. Det er sjelden en god idé.

Les flere IT-saker på våre IT-sider.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!