Gå til sidens hovedinnhold

– Historieløst å fjerne trappen

Fjerningen av trappen som gikk langs den tidligere Nydalsbakken, er en hån mot de frivillige dugnadstimene, mener styreleder Leon Gaasø.

KORSVOLL/AKERSELVA: Nydalsbakken, hvor den gang kronprins Olav gjestehoppet i sin tid, forsvant for mange år siden. Trappen ved siden av har vært flittig brukt av folk på Korsvoll, ned den bratte skråningen mot Akerselva i mange år.

LES OGSÅ: - Kan noen fikse trappa?

En hån

I fjor høst satte Friluftsetaten opp skilt der de advarte mot at trappen kunne være farlig å bruke, og for et par uker siden forsvant den helt – uten at sameiet ble varslet.

– Det er sameiet som har stått for vedlikeholdet av trappen. Det er vi som har bekostet nye materialer, og arbeidet er gjort som frivillig dugnadsarbeid. At trappen nå bare er fjernet, er en hån mot dem som har stått på for trappen. I tillegg er det ganske historieløst, med tanke på at kronprins Olav deltok på 1920-tallet, sier Gaasø, som er styreleder i sameiet Frysjaveien 1-3-5.

– Trappen var råtten

Hos Friluftsetaten begrunnes avgjørelsen med at trappen nå var farlig å ferdes i.

– Den ble bygd som en del av hoppbakken i sin tid. Hoppbakken er, som kjent, revet for lengst. Trappen var nå blitt så råtten og nedslitt at den ble sperret av i desember i fjor, for å hindre at folk eller dyr skadet seg i den sier presseansvarlig i etaten, Anne Aakervik, og legger til at det dermed ikke var snakk om en enkel reparasjonsoppgave, men i praksis å bygge en ny trapp.

– Friluftsetaten har ikke penger til det. Av sikkerhetshensyn måtte den gamle trappa fjernes uansett, sier Aakervik.

Må opp igjen

I Frysjaveien er de lite begeistret over forklaringen.

– Deler av trappen var i svært dårlig stand, men langt fra alt var råttent, slik det hevdes. Noen trinn var utsatt for hærverk. Mye av det de nå har revet bort var nye trinn sameiet har reparert, sier Gaasø, og opplyser at på grunn av oppussing i sameiet, ble trappedugnaden avlyst i fjor.

– Men hvis argumentasjonen for å fjerne trappen virkelig er at det innebar en risiko å bruke den, ja da bør de snarest få den opp igjen. Folk går her fortsatt, men skråningen er så bratt at det er mye farligere nå. Hoppbakken har vært borte i mange år, så det er ikke noe argument. Trappen er i bruk som turvei og atkomst til Akerselva, det vet Friluftsetaten. Jeg velger å tro at denne avgjørelsen er resultat av et arbeidsuhell i Oslo kommune, sier Gaasø.

Sameiet har nå opprettet en facebookgruppe for å få trappen tilbake; "Skibakketrappen".

– Trappen skal opp igjen, noe annet er ikke aktuelt.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

Reklame

Dette må til for å få den beste renten på boliglånet