Gå til sidens hovedinnhold

Historien om seks vaksinerte bryllupsgjester som ble smittet av koronaviruset vekker oppsikt

Vaksinasjon var kravet for at man fikk delta i bryllupet, men likevel endte det med dødsfall.

Et bryllup i Texas skaper nå overskrifter i USA. Årsaken er at kravet for å bli med på bryllupet var at man var vaksinert, men likevel endte det hele med et dødelig utfall.

Seks av 92 personer ble smittet

Totalt ble seks av personene som deltok i bryllupet i Texas smittet, skriver Insider. Samtlige av dem ble smittet av Delta-varianten, som stammer fra India.

Les også: Overlegen seier for Donald Trump

Selv om bryllupet ble holdt utendørs og at samtlige gjester var vaksinert, forhindret ikke viruset fra å spre seg.

Totalt var det 92 gjester i bryllupet og én av gjestene endte opp med å dø etter å ha blitt smittet, viser et studie av bryllupet som Baylor College of Medicine gjennomførte.

Les også

- Familietrøbbel for Donald Trump

Samtlige var over 50 år

Insider, som er en av dem som omtaler studien og bryllupet, skriver at bryllupet fant sted i en stort utendørs telt før Delta-varianten spredte seg kraftig rundt om i USA. Før man fikk kommer i bryllupet, måtte gjestene forsikre at de var vaksinert, men ifølge studien ble det ikke ført noen omfattende kontroll av dette.

Les også: Fersk, israelsk rapport: Effektiviteten til Pfizer-vaksinen stuper

Av de seks som ble smittet var samtlige over 50 år gamle. To hadde fått Pfizer-vaksine, to hadde fått Covaxin og de to andre var vaksinert med Moderna.

Les også

Snikfilmet CNN-ansatt på Tinder-date: Kom med sjokkinnrømmelse om Trump

To fikk alvorlige infeksjoner

To av dem som var vaksinert med henholdsvis Covaxin og Pfizer fikk alvorlige infeksjoner. En mann i 60-årene som ble smittet og som hadde blitt vaksinert med Pfizer, ble innlagt på sykehus 10 dager etter bryllupet der han fikk det antivirale legemiddelet fra selskapet Regeneron, som også Donald Trump fikk da han ble smittet.

Les også: Dette er bivirkningene nordmenn kjenner etter Pfizer-vaksinen

Mannen hadde ingen underliggende sykdommer, og overlevde hendelsen.

Den gjorde derimot ikke den andre mannen, som var i slutten av 60-årene. Han var vaksinert med Covaxin og døde som en følge av komplikasjoner relatert til koronaviruset. Heller ikke han hadde noen underliggende sykdommer.

Selv om de fire andre som ble smittet opplevde symptomer som feber, hoste, slapphet og muskelsmerter etter å ha blitt smittet, ble de ikke alvorlig syke. Et annet funn fra undersøkelsen var at de fire som hadde blitt vaksinert med Moderna og Covaxin, alle mistet luktesansen.

Les også: - Familietrøbbel for Donald Trump

Ifølge Insider hadde de fire andre som også ble smittet i bryllupet alle underliggende helseplager som hypertensjon eller diabetes.

Les også: Snikfilmet CNN-ansatt på Tinder-date: Kom med sjokkinnrømmelse om Trump

- Smitten kom fra India

Fra studien heter det at smitten trolig kom til bryllupet fra to gjester som kom fra India.

Les også

- Kastet ut fordi shortsen var for kort

De to hadde testet negativt ved utreise fra India, med utviklet senere symptomer i USA. Samtlige seks personer som ble smittet under bryllupet har forklart at de hadde nærkontakt med disse to personene under bryllupet.

CDC-direktør Rochelle Walensky oppfordrer nå alle, selv de som er vaksinert, om å ta en test om de opplever symptomer som rennende nese, sår hals eller hoste, alle indikasjoner på at man kan være smittet av Delta-viruset.

Les også

Pornostjernen med sjokk-kjøp: Kommer med svært klar advarsel

- Jeg ønsker å understreke at om man opplever disse symptomene i øvre luftveier, og du er blitt vaksinert, så oppfordrer jeg så absolutt at du tar en koronatest, sa Walensky på en pressekonferanse i Det hvite hus i forrige uke.

Les også: Denne Trump-kritikken var svært uvanlig og ble aldri offentlig kjent: - Dette er helt for jævlig

Samtidig understreker hun at 99,5 prosent av alle dødsfall i USA de siste månedene er blant personer som ikke er vaksinert.

- Disse dødsfallene kan alle forhindres med en enkel sprøyte, sier Walensky.

Les også: Ekstrem smitteøkning hos verdens mest vaksinerte land