*Nettavisen* Nyheter.

Historisk billig til Bangkok

Sola går ned over de fantastiske templene i gamlebyen av Bangkok. Foto: (Thinkstockphotos)

Konkurransen i det internasjonale flymarkedet har skapt en utrolig gunstig pris på flybilletter til Bangkok.

30.05.12 12:39

HTML EMBED

Allerede før Norwegian starter opp med sin nye lavprisrute til Bangkok iløpet av 2013 er prisene på flybilletter tur-retur Bangkok rekordlave. Ifølge Norsk flyprisindeks vil uke 22 gå inn i historien med mulige billettpriser til under 4000 kroner. Kjøper du billett for juni i dag kan du komme deg til smilets land for bare 4100 kr med Qatar airways via København for eksempel eller du kan dra fra Bergen eller Trondheim via Amsterdam for en ekstra hundrelapp eller to.

Bangkok har vokst fra en liten, ubetydelig handelsby til én av Asias mest imponerende storbyer. Thailands hovedstad er i dag et skattkammer av opplevelser både for historisk interesserte, shoppere og ikke minst gastronomer av alle slag. Under får du våre beste tips til Bangkok.

Fakta om Bangkok

Hvor Hovedstaden i Thailand er landets største by, og ligger på begge sider av elven Chao praya.
Når Hele året, men den mest behagelige perioden er fra november til februar.
Hvorfor Én av Asias mest kosmopolitiske byer tilbyr fantastiske templer og palasser, travle markeder og verdens beste gatemat. For å nevne noe.

Grunnleggende om Bangkok

Land Thailand
Innbyggere Ca. 11 millioner
Tidssone GMT + 7
Valuta 1 baht (THB) = ca. 0,18 NOK
Nødnumre Generelt nødnummer 191 (politi, brann, ambulanse), brann direkte 199, ambulanse direkte 1554
Elektrisitet 220V

Turistinformasjon

Klikk på bildet for å forstørre.

Slik kommer du til Bangkok

Thai Airways har direkte flyvninger til Bangkok, men det kan være andre selskap tar deg dit billigere med én mellomlanding. Ellers har en rekke norske charter- og gruppereiseoperatører, som Apollo, Star Tour, Wikstrøm Reiser og OrkidéEkspressen turer til Thailand og Bangkok.

Kom deg rundt i Bangkok

Å reise rundt i Bangkok med egen bil anbefales ikke, og bildrosjer blir ofte stående fast i trafikken. Bruk heller beina, elvetaxi, tuk-tuk (trehjulet mopedtaxi) eller – for lengre avstander – Skytrain, som er en t-bane over gateplan. Chao Praya Express Boat tar deg effektiv opp og ned hovedelva, hvorfra mye er tilgjengelig til fots eller med tuk-tuk. For besøkende er hovedaksene å orientere seg utifra Sukhumvit-avenyen til Chatuchak-parken i østvestlig retning, med Saphan Taksim som den sørlige begrensningen.

Før du drar til Bangkok

Les For den kulinarisk interesserte er David Thompsons digre kokebok «Thai Street Food» en åpenbaring. I «Kakerlakkene» og «Flaggermusmannen» beskriver Jo Nesbø Bangkoks underliv – strippeklubbene, bordellene og gamblerbuler, men også byens turbulente gateliv.

Se Deler av «The Beach» foregår i Bangkok, og Richard (Leonardo de Caprio) besøker det berømte backpackerområdet Khao San. Den thailandske filmen «Bangkok Traffic (Love) Story» beskriver byens trafikkproblemer.

Hør Klassisk thaimusikk reflekterer plasseringen mellom Kina og India, i tillegg til handelsrutene mellom Persia, Afrika, Hellas og Roma, og de mest populære stilartene er luk thung og mor lam. «Thai? Dai! The Heavier Side of the Luk Thung Underground» er en samling låter fra 1970-tallet, en fenomenal blanding av tradisjonell thaimusikk og western psychedelia, surf og garage.

Verdens meteorologiske organisasjon rangerer Bangkok som verdens varmeste by, med temperaturer som sjelden er under 30 varmegrader.

HTML EMBED

Få med deg i Bangkok

1. Gatemat for gourmeter i Bangkok

Bangkok er verdens største gatekjøkken, med gourmetmat servert på de fleste gatehjørner. Spis deg gjennom byen, det er stort sett problemfritt. I tverrgaten Soi 38 ved paradegaten Sukhumvit er det spesielt livlig på nattestid når klubbgjestene samler seg for litt nattmat. Ellers er det verdt å sjekke ut Chinatown og Ratcha Wong Road. I Khao San-bydelen er det et ungt, internasjonalt miljø med mange trivelige og billige spisesteder. Satay og pad thai er et par tradisjonelle retter, som gjerne koster i underkant av ti kroner.

2. Templene i gamlebyen av Bangkok

Mange av Bangkoks severdigheter er konsentrert på Rattanakosin-øya, også referert til som «gamlebyen» – Phra Nakhon. Av byens mange hundre templer utgjør Det store palasset, Wat Pho og Wat Arun de tre viktigste. Spesielt førstnevnte er gedigent, med over hundre spir. Det kan dateres tilbake til 1782, da Bangkok ble grunnlagt.

Wat Pho huser verdens største hvilende buddha og en verdenskjent massasjeskole. Wat Arun er en av Thailands flotteste byggverk, med en hovedstruktur som på det høyeste rager 88 meter til værs.

3. Få silke i særklasse i Bangkok

Den tidligere CIA-agenten Jim Thompson forelsket seg i Thailand, ikke minst i landets silkeprodukter, som han etter hvert bragte ut på verdensmarkedet. Hans tidligere hjem ved Siam Square består av seks tradisjonelle thai-hus, og er nå et fascinerende og vakkert museum med eget silkeutsalg.

Over alt i byen ellers kan du få sydd deg billige silkedresser og kjoler, men sjekk grundig før du bestemmer deg. Det er relativt store forskjeller i kvaliteten. De bedre hotellene har gode tips for hvor du bør gå.

4. Makeløse markeder i Bangkok

For å oppleve noe av det genunie ved Bangkok bør du besøke de flytende markedene. Klong Lad Mayom ved Lad Mayom-kanalen er ett sted å begynne, Taling Chan et annet. Det enorme helgemarkedet i Chatuchak er også et besøk verdt.

Av de moderne kjøpesenterene er MBK Center og Siam Center de mest populære. Emporium i Sukhumvit er spesielt populært blant damene, mens Siam Paragon og shopping-plazaen i Ratchaprasong er roligere, mye fordi de fleste av byens innbyggere ikke har råd til de eksklusive varene som selges der.

Klikk på bildet for å forstørre.

Spis godt i Bangkok

Du bør absolutt prøve deg frem på gaten, der god og variert mat serveres til en rimelig penge (se over), men besøk også noen av byens fortreffelige restauranter.

I Khao San Road finner du mobile gatekjøkken som selger friterte skorpioner, gresshopper, ormer og annet for den eventyrlystne turist. «Delikatessene» er næringsrike og forbausende gode, mye takket være den smakfulle soyasausen de sprayes med.

I bydelen Yaowarat kryr det av kinesiske spisesteder og gatekjøkken med god mat til lave priser. I Soi Phadung Dao har man konsentrert de beste sjømatrestaurantene, mens du i Phahurat finner Bangkoks Lille India, med ditto restauranter.

For øvrig er det populært å ta et kveldscruise på Chao praya-elven, med tilhørende middag. Chao Phraya Princess i Charoen Nakhorn og Loy Nava i samme område er to gode alternativer.

En drink i én av de berømte skyskraperbarene hører også med. Vertigo og Sirocco er imponerende, det samme gjelder Bed Supperclub, Q Bar og Narz.

Bo godt i Bangkok

Luksus To av verdens fotteste hoteller ligger i Bangkok, vis a vis på hver sin side av Chao Phraya-elven. The Peninsula er et gedigent og luksuriøst høyhus på vestsiden. Sørg for å få et rom høyt oppe, med utsikt over elven. Mandarin Oriental er en annen klassiker, flere ganger kåret til verdens beste.

MiddelsDusan Thani holder høy klasse, og ligger relativt sentralt til ikke langt fra Silom. Hansar Bangkok er et lekkert leilighetshotell i gåavstand fra de store shoppingsentrene i Siam Square.

Budsjett I Khao San Road er det flust med ulike billige hotellalternativ, særlig rettet mot backpackere, men noen holder ok kvalitet. Rambuttri Village Inn er et fint alternativ, med ulike alternativer fra standard til deluxe.

HTML EMBED

Visste du at Bangkok har mer enn tusen registrerte skyskrapere?

Visste du at det lokale navnet på Bangkok også er verdens lengste stedsnavn, nemlig Krung thep mahanakhon amorn ratanakosin mahintharayutthaya mahadilok popnoparat ratchathani burirom udomratchanivetmahasathan amornpiman avatarnsathit sakkathattiyavisnukarmprasit?

ABONNER PÅ REISER & FERIE digitalt eller på nett

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag