RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Historisk Emmy-pris til norsk regissør

New York (NTB): Norske Deeyah Khan er tildelt Emmy-prisen - TV-bransjens svar på Oscar - for sin dokumentarfilm om æresdrap i Storbritannia.

- Jeg er helt overveldet. Vi kom til New York for å feire at filmen ble nominert. Jeg hadde ingen forhåpninger om noe annet, sier den norsk-pakistanske filmskaperen, musikeren, og kunsteneren til Aftenposten.

Ifølge avisen er dette første gang noen sinne at en film fra Norge går til topps i Emmys kategori for nyhets- og dokumenterprogrammer.

Dokumentaren «Banaz: A Love Story» handler om drapet på den britiskkurdiske 20-åringen Banaz i Sør-London. Banaz ble i 2006 brutalt drept av familien, som ikke godtok hennes valg av kjæreste. Siden er hennes far, en onkel og to fettere blitt dømt til livstid i fengsel.

- Dette er på mange måter hennes pris. Jeg er så takknemlig for å kunne ære henne på denne måten, sier Deeyah om Banaz.

Filmen, som er lagt ut i sin helhet på YouTube, er sett av flere millioner etter at den ble vist på britisk fjernsyn i 2011. Siden har den fått en rekke priser. Deeyah Khan har bodd i London i mange år, men hennes produksjonsselskap Fuuse er registrert i Norge, og dokumentarfilmen har fått støtte fra Fritt Ord. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere