Gå til sidens hovedinnhold

Historisk lav oppslutning for de rødgrønne

Oslo (NTB): De rødgrønne partiene har en samlet oppslutning på bare 34 prosent i en ny meningsmåling. Høyre og Frp får 53 prosent.

De rødgrønne ligger med det 13 prosentpoeng dårligere an enn til samme tid foran valget i 2009. Det er tallenes klare tale i meningsmålingen som Opinion Perduco har utført for Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) i februar.

Arbeiderpartiet har mistet 2,3 prosentpoeng den siste måneden og får nå en oppslutning på 26,4 prosent.

Høyre får hele 36 prosent, en framgang på 0,8 prosentpoeng. Frp kan også skilte med gode tall, selv om Høyre gjør det godt. Partiet får 16,9 prosent, noe som er en framgang på 1,5 prosentpoeng siden januar.

Senterpartiet faller også under sperregrensen til 3,8 prosent (tilbake 0,3), så de rødgrønne ville bare ha fått 57 representanter dersom det var stortingsvalg nå. Høyre og Fremskrittspartiet får et solid flertall sammen med 95 plasser på tinget, 65 til Høyre og 30 til Frp.

Sosialistisk Venstreparti holder seg over sperregrensen med 4,5 prosent (fram 0,3). Kristelig Folkeparti får 5,2 prosent (fram 0,3) og Venstre ligger på 4,3 prosent, noe som er 0,3 prosentpoeng bedre enn i januar. (©NTB)

Reklame

Regntøyet du trenger til den norske sommeren