RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Historisk omsetningsrekord

Sist oppdatert:
Exxon Mobil er det første amerikanske selskapet noensinne som kan vise til en omsetning på over en milliard dollar dagen.

Verdens største oljeselskap har som følge av høye olje- og energipriser satt amerikansk omsetningsrekord, ifølge Børsen. Omsetningen for annet kvartal steg med tolv prosent, i forhold til 2005, til svimlende 99 milliarder dollar, eller 613 milliarder kroner.

NA24 - din næringslivsavis

Kjemperesultat
Resultatet etter skatt ble utrolige 10,36 milliarder dollar, eller 64,19 milliarder kroner. Det er spesielt periodens ekstremt høye oljepriser som har fått Exxons inntekter på salg av olje og gass til å stige med førtifem prosent til 7,1 milliarder dollar, eller 44 milliarder kroner. Det er første gang på 15 måneder at selskapets olje- og gassproduksjon stiger i omfang.

Økte produksjonen
Exxon Mobil økte under annet kvartal oljeproduksjonen i Afrika, Russland og Midtøsten, samtidig som de utvidet søken etter oljereserver på Madagaskar og i Indonesia.

-Inntjeningen har simpelthen vært fantastisk, sa Barry James, hos James Investment research, til Bloomberg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere