Gå til sidens hovedinnhold

Historisk skolestart

Stolte foreldre og besteforeldre fulgte prinsessen på skolen.

(Asker/SIDE2): Som ventet var det stort oppmøte da prinsesse Ingrid Alexandra begynte på Jansløkka barneskole i Asker torsdag.

I tillegg til mamma og pappa var også kongen og mormor Marit Tjessem med første skoledag.

Les også: Her er dronning Sonja

- Jeg tror kanskje Haakon og Märtha har følt savnet etter nærmiljøet da de gikk på skole, og tatt hensyn til det da de valgte skole til sine barn, sier Se og Hørs hoffreporter Kjell Arne Totland til Side2.

- Ingrid Alexandra har gått i barnehage her i Asker, og hun kommer i klassen med flere av barna derfra. Det er nok både trygt og fint, og i tillegg får hun mange nye venner her, sier Totland videre.

Kongen var svært fornøyd med barnebarnets første skoledag.

- Det har vært en fin dag. Jeg synes det er fint kronprinsparet har valgt annerledes, fortalte han når han møtte pressen.

Til tross for at skolen nå får en elev med kongelig blod, endres ikke rutinene for første skoledag.

- Vi vil følge vårt faste opplegg for første skoledag torsdag. Etter at hele skolen har sunget velkomstsangen skal førsteklassingene gjennom et lite program, med tale og noen små overraskelser, sier rektor Beitnes Johansen til NTB.

Jansløkka er samme skole som storebror Marius Borg Høiby (13) har vært elev. Han begynner på Solvang ungdomsskole i Asker torsdag.

Les også: Dobbel feiring for Mette-Marit
Les: - Snakk med barna før skolestart
Matpakke: Dette bør den inneholde
UP: - Bruk sykkel og beina

Kronprinsessens fødselsdag
1. skoledag er en spesiell dag også for foreldre, men for kronprinsfamilien blir det en dobbelt markering. Torsdag er det offisiell flaggdag for mamma kronprinsesse Mette-Marit, som fyller 37 år.

(Artikkelen fortsetter nedenfor bildet)

Tradisjon
Torsdagens skolestart er historisk, i så måte at det er første gang en tronarving går på sin nærskole.

Bestefar kong Harald (73) gikk på Smestad skole etter at kongefamilien kom tilbake til Norge etter krigen. Også prinsesse Märtha Louise (38) og kronprins Haakon (36) gikk på Smestad skole - en godt stykke unna barndomshjemmet Skaugum.

Ingrid Alexandra får dermed langt kortere vei til skolen.

3635

Reklame

Siste sjanse i kveld: Halv pris på alt fra Comfyballs