*Nettavisen* Nyheter.

Historisk ungdomssatsing

Byrivalene Vålerenga og Lyn satser ungt foran søndagens byderby.

14.09.09 15:08

I 2007 møttes juniorlagene til Vålerenga og Lyn til tre oppgjør. To kamper ble spilt i interkretsserien hvor Lyn vant på Valle og det ble uavgjort. I kvartfinalen i NM vant Vålerenga etter en høydramatisk kamp som ble avgjort på straffesparkkonkurranse.

Av spillerne som var på banen i de tre kampene er ti spillere, fem på hvert lag, aktuelle for søndagens byderby. I tillegg spiller fem Vålerenga-spillere i Tippe- eller Adeccoligaen for andre klubber, pluss Joshua King som spiller i Manchester United.

- Lyn har fått mye skryt for NTG-samarbeidet sitt, men dette viser at vi driver minst like bra og at samarbeidet vårt med WANG ikke har kommet like bra fram. Dette tyder på at vi driver minst like bra og at samarbeidet vårt med WANG bærer gode frukter, sier juniortrener Andreas Holter til vif-fotball.no.

I tillegg til nevnte spillere er det flere spillere som var i Vålerenga før 2007 som i dag spiller fotball på et av de to høyeste nivåene i Norge.

- Denne oversikten forteller at både Lyn og Vålerenga gjør en bra jobb på talentarbeidet. Det er veldig morsomt for oss trenere og spillerutviklere som jobber med de yngre spillerne i klubben å se at vi lykkes med arbeidet vårt.

- Oversikten viser også at vi har et tilbud som er veldig bra for unge spillere i og rundt Oslo. Om de ikke skulle bli A-lagsspillere hos oss så viser vi at de kan bli bra i andre klubber. Vi kan stå inne for et bra tilbud og det er vi stolte av, avslutter Holter.

Vålerenga:

Amin Nouri
Adnan Haidar
Harmeet Singh
Mohammed Fellah
Kristian Brix

Fredrik Carlsen, utleid Aalesund
Glenn Roberts, Aalesund
Christer Jensen, utleid Moss
Frode Larsen, utleid Moss
Joshua King, Manchester United
Bardh Shala, Skeid

Lyn:

Magne Simonsen
Erling Knudtzon
Endre Fotland Knutsen
Jo Inge Berget
Gøran van den Burgt

I tillegg var Mads Dahm juniorspiller i 2007.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Kasper Wikestad / Digitalsport

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.