RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Historiske mengder vinterregn i Troms

Tromsø (NTB): I løpet av det siste døgnet har det kommet 38,3 millimeter nedbør i Troms. Resultatet er flere oversvømmelser og vannskader. Det er over 50 år siden sist gang det regnet så mye i februar.

- Sist gang vi hadde tilsvarende mengder regn i februar, var i 1961, sier vakthavende meteorolog ved værvarslinga i Nord-Norge, Bård Fjukstad, til NRK. Meteorologisk institutt har sendt ut flomvarsel for hele fylket.

Nedbørsmengder har ført til oversvømmelser i hus og på veiene flere steder i Troms, blant annet i Lenvik kommune, der Finnsnes barneskole ble oversvømt. Teknisk drift i kommunen jobbet på spreng hele søndag, både for å holde veier kjørbare og hindre store vannskader på bygninger.

Det ugunstige været førte til forsinkelser på Tromsø lufthavn Langnes søndag kveld. Trafikken måtte i perioder stenges for trafikk, skriver Nordlys. Sjef ved Tromsø lufthavn Hans Børre Joakimsen vil ikke spekulere i hvorvidt været vil føre til forsinkelser også mandag morgen.

Mandag vil ikke bli like våt som søndagen, men flomfaren er ikke over, forteller Fjukstad.

- Tirsdagen starter med til dels store nedbørsmengder i nordre Nordland og sør i Troms. Etter hvert trekker regnet sørover, men det vil nok merkes godt også da, sier han. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere