Gå til sidens hovedinnhold

Historiske skatere til Quart

Årets Quartfestival får en ny dimensjon og kan bli Europas mest eksotiske skateboardbegivenhet.

(YEYE)/Tacky.no: Under musikkfestivalen 2. - 5. juli vil 25 profesjonelle skatere konkurrere i norgeshistoriens første profesjonelle skateboardkonkurranse. Henning Braaten, Norges mest erfarne profesjonelle skateboarder, inviterer kollegaer fra nær og fjernt til det som kan bli Europas mest eksotiske skateboardbegivenhet - Quart Games 2008.

Penger i potten
Det kjempes om 30.000 amerikanske dollar når 25 profesjonelle skatere skal konkurrere i imiterte gatebilder som settes opp i Bendiksbukta og Gravane.

Les også
Nytt skate-beite
Egen skate-festival under Quart

Onsdag morgen lanseres ti nye utøvere i verdensklasse. Disse er:
Chris Haslam (CAN), Cairo Foster (USA), Louie Barletta (USA), Wieger Van Wageningen (NL), Cooper Wilt (USA), Caswell Berry (USA), Jose Rojo (USA), Tom Erik Ryen (NO), Anthony Lopez (FRA), Ruben Garcia (ESP).

Filmsuksess
Kanadiske Chris Haslams (27) revolusjonerende opptreden i filmen Almost Round Three fra 2006, har gjort ham til en av de best betalte skatere i skateboardindustrien. Hundretusener av barn, unge og voksne kjøper skateboard, hjul, og klær med Chris Haslam-signaturen. Han har også en egen karakter på det kritikerroste tv-spillet E.A. Skate.

Bonde i USA
I 1998 skatet Henning på samme skatespot som Cairo Foster, han var en av de få flinke skaterne som tok seg tid til å gi ros til en (i Hennings egne ord) «bonde fra Norge som var i USA for første gang». Foster har nettopp blitt profilert i filmen Fully Flared som er regissert av kult regissøren Spike Jonze (Being John Malkovich /Jackass) og er nå klar for å innta Quart Games. Nordmannen Tom Erik Ryen (23) fra Kristiansand og New York er tredje nordmann som er bekreftet plass i konkurransen.

Skateboarding er en av verdens raskest voksende sportsgrener - i USA har skateboard gått forbi baseball i antall aktive unge utøvere. Til sommeren vil vi for første gang få mulighet til å oppleve en profesjonell skateboard konkurranse på norsk jord.

Siste fra Yeye: Gå til forsiden her

Reklame

Shoppingfesten fortsetter - Sjekk søndagens Black Weekend-salg