*Nettavisen* Nyheter.

Historiske tall for Tufte

Halvparten av alle tv-seere mandag kveld så på «Heia Tufte». Det er historisk i TVNorge-sammenheng.

25.10.05 14:25

(SIDE2): - Dette er rekord i TVNorge-sammenheng når man ser på egenproduksjoner. Helt siden vi satte i gang med offisielle målinger fra 1995, så er dette rekord, sier informasjonadirektør i kanalen, Jens-Petter Gjelseth.

- En liten parantes er Big Brother-finalen i første sesong som ratet høyere, men aldri før har vi hatt slike seertall på en vanlig episode.

- Større enn de andre til sammen
I den første halvdelen av programmet var det 733.000 som så på de populære fotballspillerne. Og etter reklamepausen økte seertallet til 880.000. Det ga en markedsandel på hele 49,5 prosent den siste halvtimen.

I snitt var det altså 806.500 som fulgte «Heia Tufte» mandagskvelden, med en markedsandel på 45,4. Og ifølge Gjelseth blir tallene enda mer gledelig om de ser på kanalens hovedmålgruppe, 12 til 44 år. Da var markedsandelen på svimlende 60,4 prosent.

- Og knekker vi ned tallene ytterliggere, så ser vi at vi var større enn NRK1, TV 2 og TV3 til sammen i det aktuelle tidsrommet. Det er helt utrolig! stråler informasjonssjefen.

- Har de gode seertallene lokket flere annonsører til programmet?

- Vi kan ikke gå ut å si tall om hvordan det har gått på annonsesiden. Men det jeg kan si, er at så langt i høst, så har det vært veldig hyggelig å jobbe TVNorge både når det gjelder seertall og omsetning.

Tror på rekorduke
Gjelseth nevner også at det kan gå mot en rekorduke for TVNorge denne uken. Onsdag kveld sender de dobbelt opp med den populære serien «Lost» som foruten Big Brother er en av de få programmene som nærmer seg lignende seertall.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.