Gå til sidens hovedinnhold

Historiske tall for TV 2

TV 2 hadde på det meste 436.000 seere på sendingen fra det kongelige bryllupet i Storbritannia. Det ble rekord

På det meste fulgte 436.000 seere sendingen fra det kongelige bryllupet i Storbritannia på TV 2 og TV 2 Nyhetskanalen lørdag.

TV 2 Nyhetskanalen hadde en dagsandel på hele 13,7 prosent. Den siste uken har TV 2 hatt en sterk vekst, melder kanalen i en pressemelding.

Les mer: NRK mistet 279.000 seere 17. mai

Satte rekord i 2010

TV 2 Nyhetskanalen satte også rekord i 2010 i forbindelse med gruveulykken i Chile. Den gangen fikk kanalen en andel på 9,8 prosent blant seerne.

- Vi er selvsagt veldig glade for at så mange i Norge har fulgt sendingene våre. Vi har planlagt denne dagen i lang tid, og gjort vårt aller beste. Jeg håper og tror seerne er fornøyd med dekningen vår. Så er det er ikke overraskende at flere velger TV 2 nå når NRK-journalistene er i streik. NRK sendte bryllupet uten kommentarer, så en del av bildet er åpenbart at seerne likte den redaksjonelle satsingen vår, kommenterer nyhetsredaktør Karianne Solbrække i TV 2 i en pressemelding.

Før pinse satte TV 2 Nyhetskanalen ny rekord med en andel på 7,5 prosent blant alle tv-seerne.

- Det er viktig for oss å være et norsk alternativ til NRK. Vi ønsker å være en allmennkringkaster som tilbyr norsk innhold, og en viktig del av dette oppdraget er å samle seerne ved store begivenheter, sier Karianne Solbrække.

Les mer: Seerløft for TV 2 under NRK-streiken

Dårlige tall for NRK

NRK hadde i snitt 51.000 seere under bryllupet. Totalt var det 354.000 som så på sendingen, melder NRK.

Mediedirektør, Marius Lillelien forteller til Nettavisen at de helt klart hadde hatt flere seere hvis det ikke var for streiken.

- Vi har all grunn til å tro at tallene hadde vært bedre, sier han og legger til:

- Vi er jo likevel glad for at såpass mange så på vår sending.

Lillelien også forteller at NRKs andel på radio har sunket. Tidligere har de hatt en andel på 66 prosent av lyttingen, men nå er den nede i 53 prosent.

Reklame

Kutt den skyhøye strømregningen: Slik får du billigst og best varempumpe