*Nettavisen* Nyheter.

Hit drar de trendy på ferie

HIPT: Montenegro og Las Vegas er blandt stedene du burde dra til om du ønsker å oppleve noe nytt, ifølge direktør for e-handel i Expedia. Foto: Thinkstock

Sjekk ut disse stedene om du vil unngå charterturistene.

07.07.11 17:01

(SIDE2): Sommerferien er over oss, og mange er kanskje klar for en reise til sørligere strøk. Har du ennå ikke bestilt reise, og har lyst på en ferie utenom det vanlige, så har vi samlet en liste fra reiseselskapene over hvor det er trendy å dra nå – og hvor du mest sannsynlig slipper å treffe naboen.

Det er jo ikke alle som drømmer om en ferie med kjøttkaker og norske aviser tilgjengelig.

Eventyrlystne nordmenn
Charlotte Gogstad, direktør for e-handel for EMEA i Expedia.no. sier at de mest trendy destinasjonene akkurat nå er New York, Malta, Praha, Kroatia, Riga, Krakow, Barcelona og Las Vegas.

- Det nordmenn ofte vil ha når de er ute og reiser er direkteruter til destinasjonen, nordmenn er smarte til å utnytte tiden godt når vi er på tur. I tillegg vil vi gjerne bo godt, og betaler litt ekstra for å få bedre hoteller enn det europeere generelt gjør. Nordmenn er også mer eventyrlystne når de reiser, og det er derfor nordmenn ofte reiser steder utenfor de «vanlige stedene», vi vil gjerne dit ikke alle andre er, sier Gogstad til Side2.

Mer fra Side2. no: Besøk forsiden

Charlotte er selv mye ute og reiser, og her er hennes beste reisetips for de ulike destinasjonene:

Las Vegas:
Ta en helikoptertur til Grand Canyon og ha sjampanjelunsj. Er du fleksibel på tiden, og kan bestemme deg for å ta turen samme dag, kan du få den til halv pris. Las Vegas har også mye bra shopping, og ofte er det butikker på hotellene. Hvis du vil ha fest og moro er det ofte party ved bassenget på hotellet på dagtid. Er du på tur med familien kan det være moro å leie en «sand buggy» og kjøre rundt i ørkenen.

Kroatia:
Dette er stedet for sol og sjø, men ta med badeskoene. Vannet er klart og blått, men det er ikke så mange sandstrender her. Du bader fra klipper, og da kan badesko være greit å ha med i bagasjen. Dette er også et perfekt sted for å leie båt en dag og dra ut til en av de mange øyene langs kysten, anbefaler Charlotte.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Thinkstock

Praha:
Praha er stedet for å nyte en iskald øl I solen. Men blir du lei av byen så kan du dra ut til Karlovy Vary, der du finner noen av verdens beste spa. Byen er også kjent for sine helbredende kilder.

Malta:
Malta er stedet for de som vil ha en aktiv ferie. Her finner du noen av beste dykkemulighetene i Middelhavet, flotte golfbaner og det er også et fint sted for dem som driver med fjellklatring. Charlotte anbefaler også å besøke øyene Gozo og Comino. På Gozo er det et must å se «Det blå vindu», en firkantet åpning rett gjennom en klippe, laget av vær og vind.

Barcelona:
Barcelona har en kombinasjon av by og strand som er uslåelig. Reiser du med barn anbefaler Charlotte byen Sitges 30 km utenfor Barcelona, som har litt mer avslappende omgivelser. I sentrum av Barcelona er det masse bra shopping og for de som vil gjøre et kupp er gaten Riera Baixa det perfekte stedet å slå seg løs, her er nemlig hele gaten full av vintagebutikker som har alt fra designerklær til åttitalls-chic.

New York:
New York er virkelig et av de aller mest trendy stedene å besøke for nordmenn nå, sier Charlotte. Hun anbefaler å prøve noen opplevelser som er litt utenom det vanlige. Et tips er å dra på en kajakktur på Manhattan, og besøke graffitiparken 5pointz som gir en litt annerledes kunstopplevelse.

Hvis du vil ha tips fra andre reisende når du er på tur kan du bruke Expedias Facebook-app Trip companion, hvor du finner tips til barer, restauranter og aktiviteter som andre brukere har lastet opp.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Thinkstock

Monika Hauge Nordgård, markedsansvarlig i Startour, forteller at Bodrum i Tyrkia- «Egeerhavet St. Tropez», er ett av de nye trendstedet hos dem denne sesongen.

- I Bodrum finner du mange trendy barer, bra shopping (både ekte og «fake») kombinert med flotte strender eller trendy badebrygger. Palma, Mallorca har også kule og trendy hoteller og Beachklubber (som Puro), fantastisk «high class» shopping og kulturelle severdigheter. Egner seg meget godt for par på tur, sier hun til Side2.

- Minne for livet
Helen Begby, kommunikasjonssjef i Apollo, forteller at Montenegro er stedet å dra om du ønsker å oppleve noe nytt,

- Montenegro er litt som Hellas var for 25 år siden – alt fungerer ikke helt som hjemme, men det er et fantastisk vakkert land med høye fjell, vakre innsjøer og en flott kystlinje med lange strandstrender, sier hun.

Noen reisetips til de som ønsker å dra til disse stedene?

- Besøk den gamle byen Kotor og inkluder en tur på Skadarsjøen – blendende vakkert som i Sognefjorden. Montenegro er fantastisk for de aktive, med bla klatring, rafting. windsurfing, dykking og paragliding. Men aller best er det å få pulsen ned, kanskje leie en liten båt og finne roen med et fiskesnøre eller gå på en konsert i gamlebyen i Budva. En kveld i solnedgangen på en av fiskerestaurantene i Przno eller Petrovac er også et minne for livet, sier Begby.

Begby tror grunnen til at noen velger å reise utenfor de vanligste stedene som Mallorca, Gran Canaria og lignende, er for å oppleve nye steder, være nytenkende, og for å slippe å møte naboen på feire.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Star Tour

Samme gamle
Likevel forteller Mari-Anne Zachrisson fra Ving at selv om flere og flere blir opptatte av å utforske nye reisemål, så velger de fleste mer velkjente reisemål der det meste er tilrettelagt for turister.

- De fleste ønsker primært sol og varme! Drømmen er å bade i krystallklart blått hav. Men også å kose seg med familie og venner en uke eller to, sier Zachrisson.

Det mest populære reisemålet hos dem er for tiden Tyrkia.

- Det er flere grunner til det at Tyrkia er mest populært. Her finner vi deilig klima i en lang sesong (april – oktober), flotte strender og ikke minst bosteder av høy standard til bra priser. Listen kan bli lengre; fantastisk shopping, utmerket kjøkken. Rett og slett mye valuta for pengene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.