RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hit drar tøffingene

Sist oppdatert:
Turister kan være så mangt. De tøffeste får et kick av å dra til krigs- og katastrofeområder.

(SIDE2): Selvmordsbombere og borgerkrig er bare en del av opplevelsen for en liten gruppe med reiselystne mennesker. Vågale turister velger seg gjerne Irak, Kashmir og Sierra Leone når ferien skal planlegges.

Et godt utgangspunkt for innholdsrike turer er listen med reiseråd fra Utenriksdepartementet.

I skrivende stund ligger følgende land inne på listen og frister de som vil risikere både liv og lemmer for enn spennende ferie:

Afghanistan, Angola, Bolivia, Egypt, Elfenbenskysten, Haiti, India, Indonesia, Irak, Israel og Det palestinske området, Jemen, Nepal, Pakistan, Russland, Saudi-Arabia, Sri Lanka, Sørøst-Asia, Thailand og Øst-Afrika.

På tross av de alvorlige farene som møter reisende i disse landene, er det mange som tar turen.

Alt annet enn Tsjetsjenia

Nettsider som disse turistene bruker viser at det er få land, utenom Tsjetsjenia, som de ikke vurderer å besøke. Gjennom denne type fora får nå disse spenningssøkerne dele erfaringer og livsviktig informasjon.

«Populære» reisemål, som Afghanistan, Kurdistan, Golanhøydene og den maoistkontrollerte delen av Nepal diskuteres flittig på nettsidene Come Back Alive og Polos Bastards.

Hardbarka

Sistnevnte er oppkalt etter eventyreren Marco Polo (1254-1324). Hans uekte barn, eller ekstreme etterkommere, er en gjeng entusiaster basert i Storbritannia og Japan.

- Det er en liten gruppe med hardbarka reisende som vil besøke nesten enhver krigssone. Vi laget denne nettsiden fordi vi sørget over mangelen på god informasjon, sier sidens redaktør, Lee Ridley, til London Times.

Come Back Alive tar også for seg mange av de samme landene på sine sider. Visse forholdsregler og viktig bakgrunnsstoff om de aktuelle områdene er essensielt. I tillegg er passende bøker om turistmålene eller denne type ferie også tatt med.

Ønske om å overleve

Her legger man ikke fingrene imellom når et land som Republikken Kongo skal beskrives. Under seksjonen kriminalitet, heter det seg at «moral, lovgyldighet og spørsmål om rett og galt, kanskje må bli tilsidesatt i et ønske om å overleve».

Et annet tips er å ha forsikringen i orden før du reiser. Her kan nok prisene variere noe når ferieopplevelsene inneholder sykdom, bestikkelser, våpen, narkotika, kidnapping, terrorisme og krig.

Her finner du folkene bak Polos Bastards.

Come Back Alive kan også være nyttig lesning.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere