Gå til sidens hovedinnhold

Hit går sesongens siste skitur

- De fineste turene begynner nå.

Denne helgen har de fleste av oss føttene godt plantet på jorden. Et alternativ til flyturen kan være en siste jakt på fint skiføre.

- Vi har flere fine vårskiturer med turleder for den som vil være med på en arrangert tur, reklamerer Kari Merete Horne, markedssjef hos DNT Oslo og Omegn.

Men Turistforeningen har også alternativer for de som vil gå på skitur helt på egen hånd.

- Det er nå det er virkelig flott på fjellet. Flere av våre betjente fjellhytter holder fortsatt åpent og byr på knallfine forhold, sier Horne.

Hun har fire tips til en siste skitur:

Eidsbugarden ved Bygdin

- Hytta Fondsbu holder åpent helt fram til 2. mai. Her er det supre forhold for skiturer langs merkede løyper og toppturer til totusenmeters toppene som ligger i dagsturavstand fra hytta. Blant annet Uranostind og Falketind.

DNT-hytta på Fondsbu kan enkelte helger by på gourmetmat av det helt spesielle slaget. Buss eller bil tar deg til Tyin, og videre med beltebil inn til hytta.

Gjendesheim ved Gjende

- Holder åpent til 1. mai helgen. Da er det stemning på hytta og knallfine forhold for toppturer fra Valdresflya. RV 51 over Valdresflya er da åpen, og det er flotte skimuligheter til Rasletind, Høgdebrotet og andre topper mot Leirungsdalen og «Gjendealpene».

Utgangspunkt Finse

Finsehytta og Geiterygghytta holder åpent til over 17. mai. Bare merk at det er må bestilles på Finsehytta både Skarverennshelgen (23. – 25. april) og 17. mai helgen.

- Det er enkelt å ta toget til Finse, gå av på stasjonen og legge ut i flott skiterreng. Ta toget til Finse fredag ettermiddag, overnatting på Finsehytta. Lørdag: skitur gjennom Kyrkjedøri til Geiterygghytta, overnatting. Søndag tilbake til Finse via Omnsbreen og toget hjem.

Det er også mulig å gjøre en større runde, og også overnatte på den selvbetjente hytta Hallingskeid. Turen fra Finse til Krækkja er også en populær distanse.

Alpinsesong til ut i mai

Skiinfo har de siste dagene ringt rundt til de forskjellige skianleggene for å få bekreftet åpningsdatoer og sesongavslutning.

- Moralen er på topp. Mange av skianleggene mener at dette er den tiden på året man kan få de desidert beste ski og naturopplevelsene på fjellet. Solen står høyt på himmelen, man trenger mindre klær, det er mindre køer i alpinbakken, og endelig har høyfjellet får nypreparerte spor med perfekt glid det meste av dagen.

Oppsummeringen kommer fra daglig leder Espen Schrøder.

En siste helg

- Selv om årets snø sikkert vil ligge til langt ut i mai, så er det uheldigvis ikke økonomi til å holde oppe stort lenger enn slutten av april. Men forholdene er nå perfekte, det er foreløpig perfekt vårvær med nattefrost, så snøen er ikke på noen måte på vei bort før tidligst i mai, forklarer Skiinfo-sjefen.

Gode snøforhold og god stemning, men til helgen er det allikevel sesongavslutning i Kvitfjell, Oppdal, Vassfjellet, Voss Fjellandsby/ Myrkdalen, Ål, Vaset, Varingskollen, Valdres, Tryvann, Sunnmørsalpane, Røros, Norefjell, Meråker, Hallingskarvet, Grong, Bjorli, Sjusjøen og Sirdal.

Avslutningshelg 24. – 25. april:

- Hafjell har fremdeles 1 meter snø i den øvre delen av skianlegget og fine forhold.

- Geilo har 70 cm snø i nedfartene i den øvre delen av skianlegget, og masse snø på fjellet for langrennsentusiastene. Samtidig med avslutningshelgen i skianlegget er det Skarverennet, så det kommer til å bli en helg med masse fart på Geilo.

- Skeikampen har også planer om å stenge denne helgen. Det er langt over 1 meter snø i skianlegget og perfekte forhold for både alpin og langrenn.

Andre anlegg som stenger etter denne helgen: Uvdal, Vierli, Sjusjøen, Sirdal, Uvdal, Strandafjellet, Kvamskogen, Jølster, Haglebu, Gålå og Gaustablikk.

Avslutningshelg 1. - 2. mai:

- Det er mye snø på Beitostølen, og fine langrennsløyper både nede i anlegget, på fjellet og innover mot Valdresflya som i disse dager blir brøytet og åpnet for sesongen.

- I Hemsedal er det fremdeles 90 cm med snø i den øvre delen av skianlegget.

Andre skianlegg som stenger 1. mai-helgen: Ørsta, Tyin Filefjell, Trysil, Røldal, Målselv, Gol, Haukelifjell og Hovden.

- Sist ut av de klassiske skidestinasjonene er Narvik. Her ser det ut til at de skal klare å holde åpent til 8. mai. De som aldri har vært på ski her oppe burde ta seg en tur, for det er en ski og naturopplevelse, avslutter Schrøder.

Sjekk været der du bor

Kommentarer til denne saken