*Nettavisen* Nyheter.

Hit tar du med barna i sommer

Om familien har tenkt å holde seg innenlands i sommer betyr ikke det at man nødvendigvis går glipp av opplevelser.

29.06.07 09:18

(SIDE2): Landet vårt er fullt av attraksjoner og steder som barn synes er like morsomme som voksne.

Sommarland i Bø
Norges største badeanlegg finner du i Bø kommune i Telemark. Her er det lek og moro for hele familier som er glad i å bade. Attraksjoner som sklien «Magasuget» og vannstrømmen «Sentrifuga» er populære for de litt eldre barna, men det er også tilrettelagt aktiviteter for de aller minste.

Foruten sklier og basseng byr Sommarland på blant annet trampoliner, klatrefjell, elektriske biler og tivoli.

Besøk parkens hjemmeside her

Tusenfryd
Det er med skrekkbladet fryd at man ruller opp rulletrappene som leder vei inn til Norges eneste ordentlige tivolipark. Fornøyelsesparken Tusenfryd ligger i Ås kommune, omtrent 20 kilometer utenfor Oslo, og er lett tilgjengelig med både kollektivtrafikk og egen bil. Her er det også mulig å få barnehotel og billetter til parken som pakkeløsning.

Av attraksjoner i Tusenfryd finnes badeland, tømmerrenne, Spøkelsesslottet, Vikingeland, Space Shot, samt berg og dalbanen SpeedMonster. For øvrig er det også ulike forestillinger og konserter som er morsomme både barn og voksen. I sommer kommer blant annet Tone Damli Aaberge, Kurt Nilsen, Marit Larsen, The Kids og Alejandro Fuentes til parken.

Tusenfryds hjemmeside

NRK Opplevelser
Om det blir gråvær og familien befinner seg i Osloområdet står det ingenting i veien for å gjøre noe gøy med barna. På Marienlyst i Oslo ligger NRK, og der finnes også NRKs opplevelsessenter.

Her kan barn og voksne forsøke seg som nyhetsopplesere, et besøk i «Tidsmaskinen» gir et fantastisk tilbakeblikk i barne-TV historien, og det er også mulighet for å lage sitt eget radioteater. De sportsinteressert har til og med mulighet til å kommentere fotballkamper.

Les mer her

Hunderfossen Familiepark
Gjemt mellom skogen i Oppland ligger Hunderfossen som et eventyr i seg selv. Mange av attraksjonen her er basert på kjente norske folkeeventyr, og da med Ivo Caprinos filmer som inspirasjon. Det store troller som er blitt parkens kjennemerke inneholder kjente og kjære eventyrfigurer. Nytt av året er at barna kan leke arkeologer og hjelpe til med å grave frem et kjempestort drageskjelett.

Parken byr på badeland, bilbaner (hvor barna kan få egne sertifikater), bondegård og mulighet for barna til å lete etter gull.
Om det ikke skulle være så veldig bra vær er det ingen grunn til sure miner. Hunderfossen har kino, voksdukkeutstilling, mediesenter, eventyrslott og mye mer.

Les mer om attraksjonene i Hunderfossen

Lilleputthammer
OL-kommunen fra 1994 har mer enn Hunderfossen å by på. Blant annet kan man ta barna med på en vandring i en miniatyrutgave av Storgata i Lillehammer slik den var på 30-tallet. Plassen kalles Lilleputthammer og her kan barna få føle seg som voksne. Inne i husene finnes kino og mulighet for forskjellige aktiviteter for barn. Fra i sommer starter for eksempel Barnas Bokby som har et stort utvalg av litteratur for barn.

Foruten å gå i «Den lille byen», kan barna hoppe på trampoline, kjøre berg og dalbane, elbiler, tog og pariserhjul.

Lilleputthammer på nett

Dyreparken i Kristiansand
I sørlandshovedstaden ligger landets mest kjente dyrepark. Kaptein Sabeltann hører hjemme her, apekatten Julius, og nå er parken også blitt hjem til Norges eneste løver. I dyreparken kan barna med egne øyne se dyr fra hele verden, som blant annet tiger, sjøløve, esel, kenguru, flamingo, slanger, gaupe og mange flere. I tillegg er det badeland hvor barn og voksne kan kjøle seg ned i sommervarmen.

Les om alt du kan gjøre i Dyreparken her

Vikingemuseet Lofotr
«Lofotr» betyr Lofoten på gammelnorsk, men er også navn på et av Norges mest spennende museer som ligger på Borg i Lofoten. Hit kan du for eksempel ankomme med Hurtigruten som en del av en nordnorsk sommerferie.

Selve museet ligger på en gammel gård som arkeologer begynte å grave frem i 1983. Gjennom en «levende utstilling» kan man se hvordan vikingene levde, og være med på hverdagslige aktiviteter.

Les mer om Lofotr

Akvariet i Bergen
En sikker suksess er barn og dyr, derfor vil også et besøk i akvariet i Bergen bli en suksess. Her kan barna få oppleve fisker og havdyr fra hele verden. Blant alle artene finnes snille pingviner, seler og litt skummel fiskesorter som piraja.

Hos akvariet er det mange rutinemessige aktiviteter som besøkende har mulighet til å ta del i. Blant annet kan barna få mate karpene med den gamle smokken sin.

Sjekk hvilke andre fisker du kan møte i Bergen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag