Hitec ruster opp foran 2013

MEDALJE-LAGET: Både sølvvinner Rachel Neylan (t.v) og Elisa Longo Borghini (t.h), som tok bronse, skal kjøre på Hitec-laget til neste år.

MEDALJE-LAGET: Både sølvvinner Rachel Neylan (t.v) og Elisa Longo Borghini (t.h), som tok bronse, skal kjøre på Hitec-laget til neste år. Foto: Tim de Waele

Flust av tilvekster gjør at det norske laget stiller sterkt kommende sesong.

04.10.12 01:06

Både Rosella Ratto og sølvvinner fra VM i Valkenburg, Rachel Neylan, skal kjøre for Hitec Products neste sesong. Det skal også svensken Emilia Fahlin og Chloe Hosking, som begger kommer fra Specialized-laget.

Det norske laget forsetter dermed å fylle det kommende tomrommet etter Emma Johansson. Svensken forlater laget etter to innholdsrike år.

Både Ratto og Neylan var en del av det avgjørende bruddet på fellesstarten i VM, men ingen av dem klarte å hamle opp med hjemmefavoritten, Marianne Vos.

Australske Neylan var riktignok nærmest av samtlige, og fikk sølv.

- De er begge sterke temporyttere og klatrere. Derfor kan de både bekle rollen som hjelperytter og kaptein, sier Hitec-manager Karl Lima

Les også: Hitec klar for livet uten Emma

I motsetning til veteranen Neylan, er Ratto et kommende talent, men har allerede vist gode resultater. Den tidligere EM-mesteren for junior viste solid kjøring i blant annet Premondiale Giro Toscana. 18-åringen er også gode venner med Hitec-rytteren Elisa Longo Borghini.

- De er gode venner, og det blir fint for Elisa å få en ny italiener inn på laget. Det var Elisa som anbefalte Ratto for oss, derfor tror vi på henne, sier Lima

Fahlin vil utvilsomt bidra med sine solide tempoegenskaper, mens australske Hosking er en merritert spurter.

Ny sportsdirektør
Hitec-laget vil også få ny sportsdirektør til neste sesong. Landslagsleder for Damer under-23 og junior, Davy Wijnant, går inn i Martin Vestbys nåværende rolle fra og med 2013.

- Som trener og ektemann til Emma Johansson er det er fortsatt uavklart hva Martin skal gjøre til neste år. Uansett blir Davy en meget bra ressurs for oss, avslutter Lima.

PS! Hitec-laget avslutter sesongen i Chrono des Nations 21. oktober.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.