Gå til sidens hovedinnhold

- Hitler hadde afrikansk blod

Eksperter har undersøkt DNA-et til 39 av Adolf Hitlers slektninger.

En journalist og en historiker har kommet med et oppsiktsvekkende funn som viser at Nazi-lederen Adolf Hitler trolig hadde både jødisk og afrikansk blod i årene.

Journalist Jean-Paul Mulders og historiker Marc Vermeeren har brukt DNA til å spore opp 39 av Hitlers slektninger.

Det belgiske nyhetsmagasinet Knack skriver at spytt fra disse slektningene viser at Hitler nedstammet fra raser som han selv forsøkte å utrydde fra Europa under andre verdenskrig.

Jøder fra Nord-Afrika
Mulders og Vermeeren skal ha påvist kromosomet Haplogroup E1b1b (Y-DNA) hos slektningene, et kromosom som er svært uvanlig i Tyskland og Vest-Europa for øvrig.

- Det er hovedsakelig funnet blant berbere i Marokko, Algerie, Libya og Tunisia, samt hos askenasiske og sefardiske jøder, sier Vermeeren, melder The Telegraph.

- Dermed kan man påstå at Hitler var i familie med folk som han foraktet, legger han til.

Spesialist på genetikk ved Catholic University of Leuven, Ronny Decorte, er overrasket over funnet, men er enig om at dette trolig betyr at Hitler hadde sine røtter i Nord-Afrika.

- Det er vanskelig å forutse hvordan denne informasjonen vil bli brukt av både motstandere og tilhengere av Hitler, sier Decorte.

- Hitler ville ikke ha vært fornøyd med dette, legger han til.

DNA-undersøkelsene skal ha blitt gjennomført under streng kontroll på et laboratorium.

- Utpresset av nevøen sin
Dette er ikke første gang at historikere påstår at Hitler var av jødisk ætt. Hitlers far skal ha vært et uekte barn. Moren skal ha vært tjenestepiken Maria Schickelgruber, som fikk barn med en 19 år gammel jødisk mann kalt Frankenberger.

I så fall var mannen som sto bak Holocaust en fjerdedels jøde.

Ifølge ryktene skal nevøen til Hitler, Patrick, ha vært klar over at Nazilederen hadde jødisk blod i årene. Nevøen skal ha forsøkt å utpresse Hitler like før utbruddet av andre verdenskrig, melder Daily Mail.

Dette førte angivelig til at Hitler ba sin advokat om å undersøke saken. Hitler skal ha fått som svar at det ikke var noe hold i påstandene.

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året