27-åringen kom til Bergen som turist. Han ble utnyttet til å selge homosex. Nå er en kunde tiltalt for å ha hivsmittet ham, melder Bergensavisen.

I april slo den 27-årige mannen fra fattige kår i Sør-Amerika alarm.

To ganger tidligere forsøkte han å komme seg ut av prostitusjonen, uten å lykkes. I vår ble han tatt på alvor av politi og advokater.

Politiets Exit-gruppe aksjonerte mot Tropic Sauna i Sandviken. Flere kunder ble bøtelagt for kjøp av seksuelle tjenester.

Halliksiktet
Innehaveren i 70-årene ble i tillegg siktet for hallikvirksomhet, samt brudd på regnskaps- og avgiftslover.

Saken mot eieren er fortsatt under etterforskning. Statsadvokaten har tiltalt en 50 år gammel kunde for å ha utsatt 27-åringen for hivsmitte.

I løpet av en periode på ett år skal han flere ganger ha hatt ubeskyttet sex med søramerikaneren, til tross for at han selv var klar over at han var hivpositiv.

50-åringen nekter straffskyld, og saken kommer opp for Bergen tingrett i februar. Strafferammen er inntil seks års fengsel.

- Vi mener tiltalte ikke har utvist nødvendig aktsomhet. Bærere av hivviruset har et stort ansvar når de velger å ha ubeskyttet sex, sier politiadvokat Rudolf Christoffersen til BA.

Krever erstatning
27-åringens bistandsadvokat, Kristine Aarre Hånes, bekrefter at det vil bli nedlagt påstand om erstatning under straffesaken.

Kravet omfatter lidt tap, utgifter til fremtidig behandling samt oppreisning.

Etter det BA forstår kan det dreie seg om flere hundre tusen kroner.

- Han er påført en alvorlig sykdom som i verste fall kan medføre døden. Han er avhengig av medisiner resten av livet. Skadene han er blitt påført begrenser hans livsutfoldelse både nå og i fremtiden, sier Aarre Hånes til BA.

Da politiet slo til mot saunaen i april, fryktet 27-åringen for represalier, og flyttet fra Bergen.

- Han bor ikke lenger i byen, men han vil møte og forklare seg i retten, sier bistandsadvokaten.

Les flere saker i Bergensavisen