*Nettavisen* Nyheter.

HIV-smittet transe tiltalt for voldtekt

ÅSTED: I følge tiltalen skal voldtekten ha skjedd ved transformatorkiosken som du ser til venstre i bilde. Til høyre ligger Oslo Børs. Foto: (Google)

Med hjelp av to andre skal den HIV-smittede transeksuelle ha voldtatt mannen.

13.10.14 15:09

Den 35 år gamle transeksuelle spanjolen nekter straffskyld, og hevder at det var prostitusjon og ikke voldtekt som skjedde ved Oslo børs en tidlig lørdagsmorgen i november 2012.

Snart to år etter hendelsen møter hun i Oslo tingrett tiltalt for voldtekt, og for å ha utsatt en annen person for risikoen for å bli smittet at HIV.

- Overfalt av tre personer
I følge den fornærmede skal han ha blitt dratt med til åstedet av to personer. Disse skal ha holdt vakt mens voldtekten skjedde. I følge tiltalen har den transeksuelle deretter voldtatt mannen i nærheten av Oslo Børs og Oslo sentralbanestasjon.

- Jeg skal ikke gå inn i detaljer i saken nå, men hun opprettholder det hun har sagt tidligere: At det har vært snakk om kjøp av seksuelle tjenester, og at det ikke har vært vold eller tvang inne i bilde, sier forsvarer Fanny Helle til Nettavisen.

Tatt etter DNA-match
Den fornærmede mannen anmeldte forholdet, og den transeksuelle ble identifisert ved hjelp av DNA fra biologisk materiale funnet på mannen.

35-åringen ble pågrepet i Spania og utlevert til Norge tidligere i år. Hun har siden da sittet i varetekt.

- Stemmer det at det har vært andre personer til stede som har holdt fornærmede?

- Min klient fastholder at det ikke har vært noen form for vold eller tvang inne i bildet. Hva som har skjedd vil retten få høre når hun forklarer seg i morgen, sier Helle.

Vil ha lukkede dører
Den transeksuelle nekter også for å ha utsatt mannen for fare for å bli HIV-smittet. Hun mener at hun tok de nødvendige forholdsregler for at ikke den fornærmede skulle bli smittet.

Det ble han heller ikke.

Bistandsadvokat Karoline Henriksen sier at hun har bedt retten om lukkede dører under hovedforhandlingen i Oslo tingrett. Det spørsmålet er ennå ikke avgjort.

- Denne saken oppleves som svært personlig for min klient, og han ønsker ingen oppmerksomhet rundt denne saken, sier Henriksen.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag