RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

HivNorge krever assistert befruktning for hivpositive

Sist oppdatert:
Trondheim (NTB): Organisasjonen HivNorge krever at de regionale helseforetakene må etablere et tilbud om assistert befruktning for hivpositive.

Inntil et slikt tilbud er etablert i Norge, har de regionale helseforetakene en plikt til å sørge for prøverørsbehandling (IVF-behandling) i utlandet for hivpositive par, hevder HivNorge i et brev til helse- og omsorgsminister Bent Høie (H).

HivNorge er en interesseorganisasjon som arbeider for hivpositives rettigheter og interesser. I brevet til statsråden peker organisasjonen på at i 2013 ble bioteknologiloven endret slik at den ikke lenger er til hinder for at hivpositive kan tilbys slik behandling.

Videre skriver HivNorge at de regionale helseforetakene under den forrige regjeringen fikk i oppdrag å sørge for et tilbud om prøverørsbehandling av hivsmittede – enten ved å etablere et behandlingstilbud i Norge eller ved å kjøpe behandling i utlandet, for eksempel i Danmark eller Sverige.

HivNorge oppfatter det slik at framdriften i denne saken har stoppet opp, blant annet på grunn av uenighet om finansieringen. Foreningen ber om et møte «for å diskutere dette nærmere slik at tilbudet blir en realitet og at hivpositive par som ønsker slik behandling, kan bli prioritert. (©NTB)»

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere